Magazin > VIP
686 ogledov

Faki je priznal krivdo

Faki
1/10
Saša Despot
Zmagovalec Kmetije Fahrudin Čaušević – Faki mora v zapor.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču je Fahrudin Čaušević – Faki priznal krivdo za kaznivo dejanje ropa in dejanje velike tatvine, za katera je zagrožena kazen od enega do deset let. Višji državni tožilec je predlagal kazen dveh let in osmih mesecev, pri čemer je izpostavil, da je bilo dejanje storjeno na zelo grd način in da sta se storilca znesla nad mladoletnikom, ki je branil svoj dom. Po njegovem mnenju sta se storilca na deljanje dobro pripravila, pričakovala sta, da bosta v hiši našla bogat plen, v hiši naj bi med drugim hranili tudi zlate palice.

Sodišče jima je danes že izreklo kazen; Faki bo moral v zaporu prestati dve leti in osem mesecev, njegov sostorilec pa dve leti. Sodba še ni pravnomočna, nanjo se lahko še pritožita.

Oškodovanec: Zaradi Fakija živimo kot v Pentagonu

Fakijeva zagovornica meni, da je predlagana kazen previsoka za obe dejanji, upoštevajoč priznanje in težo kazenskega dejanja. Dodala je tudi, da Faki za tovrstno dejanje ni bil še nikoli obsojen. Fahrudin dejanje, vlom in napad na mladoletnika, obžaluje.

Za dosego cilja kaznovanja bi bila po njenem mnenju povsem primerna dveletna zaporna kazen, poleg tega pa bi z vidika oškodovancev daljša zaporna kazen pomenila manjšo možnost za povrnitev nastale škode.

Roman Belovič, oče napadenega mladoletnika, je povedal, da se mu zdi kazen premajhna, glede na to, da ima njegov sin zdaj travme. Dodal je, da živijo "kot v Pentagonu pod alarmi“. Belović meni, da je sklicevanje obtoženih na pogodbe o zaposlitvi nesprejemljivo, saj sta bili ti sklenjeni tik pred zdajci. Omeni tudi Fakijvo zmago v resničnostnem šovu Kmetija: Nov začetek in nagrado v vrednosti 50 tisoč evrov.

Fahrudin bi bil za milejšo kazen pripravljen vračati protipravno premoženjsko korist. Kot je povedal pred sodiščem, je zaposlen, ima nekaj prihrankov (koliko, ni vedel povedati), in urejeno življenje. Poudaril je tudi, da ima stalno dekle, ki je zaposleno.

Hudo sta poškodovala mladoletnika

Faki in njegov brat Mirsad, ki je krivdo prav tako priznal, sta, kot smo poročali, aprila leta 2014 na brutalen način izpeljala rop na Ižanski cesti v Ljubljani in pri tem pretepla najstnika, ki je bil takrat sam doma. Faki je sicer za žurnal24 povedal, da bo dokazal, da ni kriv in da obtožbe temeljijo na maščevanju osebe, ki jo je nekoč poznal. Zdaj je na sodišču svojo izpoved spremenil.

Policiji je storilca izdala takratna Mirsadova partnerka. Mirsad ji je ob prihodu domov namreč priznal, kaj sta naredila in jo prosil, da skrije rokavice, ki jih je imel na sebi v času ropa. Partnerka ga je v jezi zapustila in rokavice dala najemodajalki. Po pregledu rokavic v nacionalnem forenzičnem laboratoriju, so na njih našli sledi bratov Čaušević in sledi najstnika, ki sta ga napadla.

Ne samo, da sta naredila hudo škodo lastniku hiše na Ižanski cesti, hudo sta tudi poškodovala najstnika, ki je slišal ropot, ki je prihajal iz garaže. Zlomila sta mu kar nekaj lobanjskih in obraznih kosti in mu grozila, da mu bosta odrezala prste, če jima ne pove, kje se skrivajo sef, denar in zlato. Najstnik je dobil odškodnino v vrednosti 10 tisoč evrov, njegov oče, lastnik hiše pa v vrednosti 80 tisoč evrov.

V stanovanje družine Bešić pa je Faki vlomil julija 2014 in s tem kršil pogojno kazen, ki mu jo je sodišče naložilo zaradi poskusa zavarovalniške goljufije.

Faki je sicer že približno dva tedna v pridržanju, in sicer zaradi vloma v stanovanje, ki se je zgodil ta mesec.

Komentarjev 19
  • goldfinger 07:40 28.november 2016.

    Kako so ga hvalili v Kmetiji ona voditeljica, njej je bil vzor. Pa oni Franc iz Trbovelj kako je Faki pošten, pošten. To se vidi nivo slovenskega naroda. Kako so mu v rit lezli

  • leonardo 08:09 26.november 2016.

    Se strinjam. Veliko premalo je dobil, baraba, da se spravi na najstnika. Že za takšne poškodbe je premalo kar je dobil, kaj šele za ostalo. Ni mu pomoći, sploh, če je spet ušpičil barabijo. Kar pa se TV tiče, koliko ...prikaži več " normalnih" ljudi pa imajo v šovih. Ljudje, ki nekaj dajo na svoj ugled ne bodo nikoli pristali, da jih snemajo še v " sekretu".

  • allstarr111 21:50 25.november 2016.

    to ne vem, vem pa da večina bošnjakov ne je Ćevapa, edino ako so narejeni v SARAJEVU, to pomen da nema bre svinjetine unutra, al jbg, ovvi tako i tako ne valjaju pa ajde naka jih služe samo u SARAJEVU :)