Magazin > VIP
67589 ogledov

Šok: K Tini Gaber pristopila neka gospa in lepotico pustila odprtih ust

tina gaber Facebook
Tina Gaber se je udeležila Večera resničnih zgodb o življenju v Anhovem.

Inštitut 8. marec in društvo za naravovarstvo in okoljevarstvo Eko Anhovo in dolina Soče sta priredila Večer resničnih zgodb o življenju v Anhovem. "Čez dva tedna bodo poslanci in poslanke glasovali o usodi teh ljudi. Glasovali bodo o tem, ali se bodo zgodbe o bolezni in umiranju nadaljevale. Glasovali bodo o tem, ali se bo agonija naposled končala," so na Facebook strani zapisali v Inštitutu 8. marec.

Novele zakona o varstvu okolja je pred tretjo obravnavo v DZ, zato se stopnjujejo pozivi za njen sprejem oz. zavrnitev. Društvo Eko Anhovo in dolina Soče je pretekli teden pred vlado izpostavilo, da zakon prinaša dvig okoljske kakovosti in zaščito prebivalcev, zaposleni v Salonitu Anhovo pa svarijo pred izgubo delovnih mest. Predlog med drugim določa strožje zahteve glede izpustov iz naprav za sosežig odpadkov, v obravnavo pa so ga nevladniki vložili v okviru kampanje Naj Anhovo zadiha s 5000 overjenimi podpisi volivcev.

Večera resničnih zgodb o življenju v Anhovem se je udeležila tudi Tina Gaber in prisluhnila zgodbam ljudi o življenju v Anhovem. Mnogi so zaradi onesnaževanja izgubili bližnje. Po dogodku je k Tini pristopila gospa in ji povedala zgodbo, ob kateri je lepotica obnemela. "Veste, zadnjič sem bila na pokopališču. Zaradi strupov iz te tovarne sem izgubila družinske člane. Mnogo prijateljev. Hodim med grobovi in obujam spomine. Srečam upokojeno učiteljico iz tamkajšnje šole. Tema seveda nanese na naš boj za bolj čist zrak in multinacionalko, ki nas zastruplja. Veste, kaj mi pravi? Pokopala je 32 svojih bivših učencev. 32! Vsi so umrli zaradi raka. In vsi bi morali umreti daleč za njo." "Stala sem tam in jo bebavo gledala. Na kaj takega pač nimaš odgovora," je dodala Tina, ki je ob tem opozorila, da smo vsi Anhovo, saj je Slovenija majhna.

Komentarjev 21
  • andrija 06:40 28.februar 2024.

    sežiganje odadkov sploh ni problem,problem je ker ne montirajo filtra za čiščenje plinov v dimniku,preberite si članek o otoku kjer ne poznajo smeti

  • andrija 06:37 28.februar 2024.

    kaj ji naj bi odgovorila,nič,ker joka samo na svojm profilu

  • jakec1575 22:09 26.februar 2024.

    od kar so tam lastniki spagetarji in snicli, vozijo v pec kar jim pride pod roko. ze prej je bil obup. sami sebe monitoringirajo in niti priblizno nimajo zadnje tehnologije za ciscenje dimnih plinov. ali naj investirajo ali zaprejo. predvsem ...prikaži več pa je potreben nadzor uvoza. ker iz italije mafija podturi marsikaj. tudi blago radioaktivno in orto strupeno. pa zdravstvene odpadke itd.