Magazin > VIP
17667 ogledov

Špela Grošelj: Tako lepo ji je bilo z Janijem Pavcem

Atomik Harmonik Facebook
Špela se z veseljem spominja časov, ko je s skupino Atomik Harmonik navduševala domače in tuje občinstvo.

Jani Pavec zadnje čase na družabnih omrežjih nostalgično objavlja fotografije nekoč ene najbolj priljubljenih skupin pri nas, Atomik Harmonik, v kateri sta prepevali tudi Špelca Pavlin in Špela Grošelj. "Z veseljem se spominjam tistih časov, ki so bili zagotovo zlata doba slovenske glasbe. Ljudje so nas imeli radi, radi so hodili na naše koncerte in se noro zabavali. Veliko smo tudi gostovali po tujini in s člani benda sem bila več skupaj kot s svojo družino," pravi Grošljeva in dodaja, da ji je bilo to eno ljubših življenjskih obdobij. 

Atomik Harmonik | Avtor: Facebook Facebook
Pogosto se je tudi namigovalo, da ga "šmira" z Janijem, a Špela se temu le nasmeji: "Nikoli, do naju se je vedno obnašal profesionalno. Poleg tega sva z Janijem oba zelo temperamentna  in sva bila bolj kot pes in mačka. Smo imeli pa res veliko zabavnih prigod, najbolj se spominjam, ko smo nastopali v Nemčiji na nekem velikem stadionu in bi nama s Špelco mogli priskrbeti kostume, pa nama jih niso. Potem smo zadevo reševali tako, da so nama prinesli neke stare noše, ki niso bile prav nič seksi in podobne dirndlom, ki sva jih ponavadi nosili na nastopih. Res ni izgledalo in grozno nama je bilo oditi na oder."

Kaj pa oboževalci? "Seveda so bili oboževalci, tudi kakšno povabilo na zmenek, a obe s Špelco sva imeli tudi takrat resna fanta in drugih sploh videli nisva. Sicer pa je to zlato pravilo, da fanta nikoli ne spoznaš na špilu."

"To se ti zgodi le enkrat v življenju"

Ne le v smislu dogjanja, tudi finančno je bil projekt velik uspeh. "Res so bili zlati časi v vseh pogledih, kaj takega se ti zgodi samo enkrat v življenju. Zaslužek iz tistega časa sem lahko vložila tudi v lastno stanovanje. Ni mi žal in vsi glasbeniki, ki so delovali v tistem času, se tega obdobja z veseljem spominjajo. Članica Atomikov sem bila od leta 2004 do 2010 in morda bi mogla odditi kakšni dve let prej, če bi želela, da se moja samostojna kariera malo drugače obrne, a tako je pač moralo biti. Ko si v bendu, je to čisto druga zgodba kot samostojna pot. Za sabo imaš založbo in menedžerja, tvoja naloga je le to, da na odru dobro opraviš in da si glasovno vedno v formi. Na samostojni poti pa si sam za vse," pripoveduje Špela.

A pustimo preteklost in se posvetimo prihodnosti. Kaj Špela, ki sta ji tako skupina Foxy Teens kot Atomik Harmonik prinesli vseslovensko slavo, načrtuje v prihodnje? "Ničesar ne načrtujem, saj me je življenje izučilo, da bolj kot načrtujem, bolj gre svojo pot. Še vedno delam na številnih projektih, na katerih sem delala že prej. Vodim, nastopam in sinhroniziram. Tudi osebno predvsem uživam življenje. Seveda si nekoč želim postati mama, a že deset let govorim, da bom še malo počakala."

Komentarjev 3
  • nizakej 11:26 23.marec 2018.

    Aha, zlata doba pri traktoristih in njim podobnim kalibrom brez glasbene razgledanosti. V resnici pa totalne glasbene ničle, bi rekel Marko Crnkovič...

  • perhan63 08:59 23.marec 2018.

    Ana H. Fetih...pa njen stil pisunstva..da dol padeš

  • Ejsi_Disi 08:06 23.marec 2018.

    Ahaha, zlata doba slovsenske glasbe. S stola sem padel...

Sorodne novice