Magazin > VIP
6683 ogledov

Strašne posledice: Shirani manekenki govorili, da je videti fantastično

Anne-Sophie Monrad Instagram
O svojem trpljenju je napisala knjigo.

Kariera danes 29-letne Nemke Anne-Sophie Monrad iz Flensburga se je začela leta 2009, ko ji je bilo rosnih 18 let. Zelo hitro je osvojila modne brvi po vsem svetu. Delala je v New Yorku, Parizu in Berlinu … Vrata med top manekenke so ji bila na stežaj odprta, a za to je plačala visoko ceno. 

Vse se je začelo, ko je imela fotografiranje za znano nemško revijo. Fotograf jo je videl in brez besed zapusti prizorišče. Čez nekaj tednov je v reviji videla svojo naslednico in prišla do zaključka, da mora shujšati. Z blagoslovom svoje agencije je pri 181 centimetrih shirala na 53 kilogramov. Lepotica kar šest let ni imela menstruacije. Ko je to omenila svoji agenciji, so jo potolažili, da je to normalno in da so menstruacijo izgube tudi druge manekenke. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

pls sign PETITION FOR CHANGE @shitmodelmgmt LONDON 2016 , scroll down for English Anni, du siehst toll aus!" - "Oh, ich weiß auch nicht, warum du diese Saison keine A+ Show bekommen hast, zeig ihnen, dass du in top shape bleiben kannst!” Solche Sätze und viele mehr habe ich gehört als ich in dieser „Form“ war. Dünn = Erfolg , ohne Garantie aber Voraussetzung. Dass dadurch schnell eine Essstörung entstehen kann, muss ich glaube ich nicht näher erklären. Es ist Teil meiner Geschichte die ihr auch in meinem Buch lesen könnt. Modeln ja, aber bitte nur noch gesund!! 💜 ——————- ”Anni you Look Great!“ - „oh don’t know why you didn’t get a A+ show this season , show them you can stay inshape, babe.“ Sentences like that I heard when I was „inshape“ . I don’t think I need to explain why models can get a eating disorder. skinny = success without any guarantee but it’s a condition @shitmodelmgmt started a petition to change this ! Please go to @shitmodelmgmt and sign. *anzeige #fashionblogger #fashionindustry #models #skinny #unhealthy #bodypositivity #esstörung #fashionvictim #timeforchange #nofilter #modelagency #petition #potd #healthfirst #selflove #eatingdisorderrecovery

A post shared by Anne-Sophie Monrad (@annimonrad) on


Svetlolaski so ves čas govorili, da bo uspešna le, če bo zelo suha, a ta pritisk jo je uničeval. Rešil jo je obisk pri ginekologinji, ki ji je razložila, da bo, če se ne bo naučila spet normalno prehranjevati, pristala ne vozičku. Njena raven estrogena je bila primerljiva z ravnjo tega hormona pri ženskah, ki vstopajo v menopavzo. Takrat je spoznala, da kariera ni vredna zdravja.

Anne se sicer še vedno težko pogleda v ogledalo, saj misli, da je bila prej, ko je tehtala manj, lepša. "Gre za proces,“ pravi manekenka, ki je o svojem trpljenju napisala knjigo. Javila so se ji številna dekleta, ki so pri svojih agencijah doživela podobno šikaniranje. "Pisalo mi je dekle, ki pravi, da jo je agencija nagovarjala k liposukciji,“ je razkrila Anne, ki še vedno uživa v svojem poklicu. Našla je namreč agencijo, s katero je tudi z več kologrami zelo uspešna, je še razkrila za RTL.

Ne zamudi 4. dela šova JOONGLAA STAR!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.