Magazin > VIP
4991 ogledov

Tako grdo naj bi se William vedel tik pred kraljičino smrtjo

princ harry, princ william Profimedia
Knjiga bo očrnila monarhijo.

Kot smo poročali, je Omid Scobie, zaupnik zakoncev Sussex, izdal novo knjigo, v kateri obljublja vpogled v zakulisje dogajanja na dvoru. Pravi, da bo v knjigi obdelal uspehe monarhije, a tudi dogodke, ki bi se jih morala sramovati.

Z družino je v knjigi Spare (Rezerva) obračunal že princ Harry in Scobiejeve trditve v Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival (Končnica: znotraj kraljeve družine in boj monarhije za preživetje) bi lahko bile dokaz, da Harryjeve obtožbe niso bile neutemeljene. 

Avtor trdi, da Harry lanskega septembra ni vedel, da kraljica umira. Oče ga je o tem obvestil tik pred zdajci in zahteval, naj se čim prej odpravi na pot na Škotsko, v dvorec Balmoral, kjer se je nahajala kraljica. Kralj Karel je tja odpotoval s Camillo, Harry pa naj bi brata vprašal, ali se mu lahko pridruži na poti k babici. William naj bi njegovo sporočilo hladno ignoriral. H kraljici je odpotoval s stricema, princem Edwardom in princem Andrewem, česar Harry ni vedel. "To je bilo žalostno gledati. Harry je v tem ostal popolnoma sam," je Scobieju povedal vir. Na letalu naj bi bilo še nekaj praznih sedežev, a na pobeglega princa nihče ni želel počakati. "William svojega brata ni želel videti," je povedal vir.

Kralj Karel je sina pozneje poklical še enkrat in mu rekel, naj pride sam - brez žene. Harryja je na koncu prepričal z zagotovitvijo, da tudi Kate ne bo prišla. Izgovarjal naj bi se na protokol, v resnici pa se je Kate odločila ostati doma, in sicer zaradi otrok. 

"Govorice o kraljičini smrti so se v tem trenutku razširile in Harry nikakor ni mogel vedeti, ali je to res. Njegov oče nima mobilnega telefona, njegov brat pa se je obnašal, kot da ne obstaja," je zapisano v knjigi.

Na koncu se tudi William ni mogel posloviti od babice, saj je umrla 40 minut pred pristankom njegovega letala. 

Komentarjev 4
  • Ender3 15:27 18.november 2023.

    Ta avtor s prispevki je nor ! Koga to briga, lepo prosim !

  • Pierre 13:55 18.november 2023.

    Ma koji k...c nas briga ta nemška družina????

  • Kmodri 12:14 18.november 2023.

    A mamo že monarhijo? Sam vprašam!