Slovenija
81 ogledov

Ob Pandurjevi smrti: "Neprecenljiva izguba za slovenski narod in Slovenijo"

Tomaž Pandur Sandi Fišer / mediaspeed.net
Smrt mednarodno priznanega umetnika Tomaža Pandurja odmeva doma in v tujini. Številni prijatelji, sodelavci in znanci ne morejo verjeti tako hitremu slovesu režiserja.

"Izguba velikega umetnika Tomaža Pandurja, ki bi s svojo ustvarjalno energijo in umetniškim potencialom lahko še ogromno prispeval k prepoznavnosti slovenske kulture v svetu ter dvigu njene kakovosti, pomeni neprecenljivo izgubo za slovenski narod in Slovenijo," so ob smrti mednarodno priznanega umetnika zapisali na ministrstvu za kulturo. Pandur bi se moral ta teden ponovno srečati z ministrico za kulturo Julijano Bizjak Mlakar, s katero sta še pred kratkim pogovarjala o prihodnosti slovenskega gledališča.

Direktor ljubljanske Drame in igralec Igor Samobor, ki je nastopil v projektu Tomaža Pandurja Faust, je za STA dejal, da je bil Pandur eden redkih ljudi do konca predanih svojim idejam. Samobor je dejal, "da se redko zgodi, da v zrelih letih srečaš osebo, s katero postaneš prijatelj".

Plesalec in koreograf Anže Škrube je ob nepričakovani novici na družbenem omrežju zapisal: "Moj prijatelj Tomaž Pandur, eden izmed najboljših. Hvala za vse kar si me naučil. Za vedno te bom pogrešal. RIP."

Igralka Katarina Čas je na Twitterju zapisala, da sta "še teden nazaj sklepetala:( šok! Reast in peace LEGEND!"

Robert Waltl, igralec, režiser, lutkar, umetniški vodja in direktor Mini teatra, je napisal: "Počivaj v miru dragi prijatelj Tomaž. R.I.P"

Pevka Hannah Mancini se je svojemu prijatelju poklonila z naslednjimi besedami: "Najbolj neverjetnemu, navdušujočemu in talentiranemu umetniku, ki sem ga kdaj imela čast imenovati moj prijatelj. Tomaž Pandur, za vedno te bom pogrešala."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.