Magazin > VIP
8638 ogledov

Talent z Eme: Poglejte, kako se je Kim v zadnjih letih spremenila

kim begovič
1/5
S Kim Begovič o nadaljnjih načrtih in njenem pogledu na modo in lepotne popravke.

Na odru letošnje Eme smo videli tudi plavolaso Mariborčanko Kim Begovič, ki je s svojim glasom marsikoga popolnoma prevzela. Mnogi so zanjo slišali prvič, a Kim prav zagotovo ni začetnica. Svojo glasbeno kariero pili že leta, uspešna pa je tudi na Instagramu, kjer ji sledi že skoraj 13 tisoč ljudi.

Kim, širša Slovenija vas je spoznala na letošnji Emi, a vaši oboževalci vedo, da se z glasbo ukvarjate že leta. Svoj glas ste šolali tudi v Angliji. Povejte nam malo več o svojih začetkih.
Kot majhna deklica sem občudovala muzikale, še zlasti “Fantom iz opere”, ko mi je bilo sedem let, pa me je prevzela zmagovalna pesem EME, “Cvet z juga”, ki jo je odpela naša odlična operna pevka Alenka Gotar. Kmalu za tem sva skupaj z Alenko odpeli arijo “Nightwish” v veliki dvorani SNG Maribor. Nastop sta si ogledala tudi predsednik Danilo Türk in gospod Mitja Meršol, ki me je povabil v oddajo NLP, da bi odpela pesem “Cvet z juga”. Pri desetih sem se prijavila na državno tekmovanje v solo petju, kjer sem odpela pesem Maje Keuc ”No one”. Pri tem sem za pomoč prosila prav Majo, ki je prišla k nam domov in mi pomagala pri izvedbi skladbe. Svetovala mi je, naj grem šolat svoj glas k učiteljici petja Nataši Nahtigal in to sem tudi storila. Nataša me je vodila in usmerjala dalje in preko nje sem stopil v stik s svetovno priznanim učiteljem petja, Joushuajem Alamujem. Joushua je učil Rito Ora, Little Mixa in Jessie J. Kasneje sem bila tudi na šolanju pri njem v Londonu. Takrat sem pridobivala znanje tudi od Eve Brand, Ally Tenantain Coreyja Ferugieja (Cory James). Prav v tem tednu Jousha pride v Slovenijo in zelo se veselim, da bova spet skupaj pilila moj vokal. Opravila sem tudi več spletnih šolanj iz produkcije na Berklee collegea of music Boston, saj je v prihodnosti moja velika želja sama ustvarjati svoje pesmi, da bi se lahko še bolj približala svojim poslušalcem.

Zelo ponosna sem tudi na sodelovanje z Massimom Savićem, s katerim sem odpela pesem “Sijaj u tami” v Cankarjevem domu. Pri štirinajstih sem imela tudi veliko čast sodelovati pri filmu Vloga za Emo, v katerem sta dve moji pesmi (Just wait for a minute) in (Stuck in the middle). Za obe sem posnela tudi videospot. Kasneje sem skupaj s producentom Dejanom Radičevičem izdala tudi pesem No one has to know, pri šestnajstih pa svojo prvo avtorsko balado Don’t forget.

Letos smo vas videli na odru Eme. Kako bi ocenili svoj nastop?
Na nastop sem se pripravljala dva meseca. Zame je bolj kot zmaga pomembno to, da sem dala od sebe vse. Z nastopom sem zelo zadovoljna in zaradi njega sem dobila že veliko ponudb iz tujine.

Kaj vam je ta nastop prinesel?
Predvsem veliko izkušenj. Popolnoma jasno pa mi je, da ima vsak človek svoj okus in da nikoli ne moreš zadovoliti vsakogar.

Če sem prav obveščena, je to pesem Raay napisal za Marjetko. Kako ste vi prišli do nje?
Ko sem Raaya prosila, da mi napiše pesem, mi je takoj ponudil skladbo “Rythm back to you”, v katero sem se tako zaljubila. Poleg Raaya so avtorji pesmi tudi Jimmy Janson, Samuel Waermo in Art Hunter. Pesem je bila res namenjena Marjetki Vovk, a se je odločila, da mi jo prepusti, kar si štejem v veliko čast.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?
V prihodnosti se bom posvečala predvsem ustvarjanju novih skladb in šolanju svojega glasu. Že julija se odpravljam v tujino na šolanje iz produkcije, kjer bom sodelovala tudi s priznanimi imeni glasbene industrije.

Zakaj ste se odločili za kariero v javnosti? Je na to vplivala tudi vaša mama Katja, ki se je ukvarjala z manekenstvom?
Če želiš, da kdo posluša tvojo glasbo, pač moraš stopiti pred oči javnosti. Moja mami mi stoji od strani, včasih mi tudi svetuje, a stvari naredim vedno po svoje.

Na Instagramu imate skoraj 13 tisoč sledilcev, se pravi, da ste Influencerka. Kakšno sporočilo želite s svojimi objavami posredovati sledilcem? 
Bodi zvest samemu sebi oziroma živi in pusti živeti.

Bit slaven s sabo prinaša tudi odgovornost, saj ste marsikomu vzornica. Vas to pri 18 letih kaj skrbi?
Zavedam se svoje odgovornosti in super se mi zdi, da lahko pomagam mladim, predvsem z nasveti, kako se soočiti z nadlegovanjem. Mislim, da bi moralo več ljudi javno spregovoriti o tem problemu.

Ne skrivate svoje ljubezni do mode in ličenja. Kako bi opisali svoj stil? 
Če ne bi bila pevka, bi bila zagotovo vizažistka. Zanimajo me trendi ličenja in obvladati le-te je danes prava umetnost. Menim, da je obraz platno, s katerim lahko z dobrim make upom pokažeš več podob. Moda je moja strast že od nekdaj in preizkusila sem veliko stilov - od skejterke do darkerice, danes mi pa je všeč moda, ki izraža mojo osebnost. Prisegam na suknjiče in kostime, tako kot tudi na usnjene jakne in bullerje.

Kako gledate na lepotne posege? Tudi vaš videz se je v zadnjih letih spremenil in če vas vprašam kar naravnost: Kaj na vas ni naravno?

kim begovič | Avtor: Youtube Youtube

Nič nimam proti lepotnim posegom. Vsak človek je unikaten in če ga kaj moti, ima pravico to spremeniti. Moj videz se je od mojega petega leta do danes spremenil, tako kot pri vsakem drugem posamezniku. Človek se od petega do skoraj 19. leta res spremeni, le kako bi bilo, če bi pri svojih letih še vedno izgledala, kot da jih imam pet? Kot deklica sem nosila očala in zobni aparat. Pred EMO sem imela dolge črne lase, ki sem si jih zaradi barvanja na blond tako uničila, da sem si jih morala postriči na paža, tako da imam sedaj lasne podaljške.

Kakšna je Kim v zasebnem življenju? Je vedno ta popolno naličena in brezhibno oblečena kot na fotografijah na Instagramu? Kaj sicer najraje nosite?
Sem oseba, ki ima rada okoli sebe zabavne, preproste in duhovite ljudi, ki me spravljajo v dobro voljo. Tudi sama sem po naravi zelo vesel in sproščen človek. V zasebnem življenju sem velik ljubitelj kroksov in trenirk. Rada imam make up, še raje pa sem brez ličil.

Brez katerega kozmetičnega pripomočka ne greste nikoli od doma?
Brez korektorja in krtače za lase.

Kaj vas poleg glasbe še veseli, kakšni so vaši hobiji?
Moja hobija sta ličenje in igranje klavirja.

Kakšne so vaše izkušnje z oboževalci? 
Super ljudje so. Motivirajo me in me spravljajo v dobro voljo, za kar sem jim zelo hvaležna.
 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.