Magazin > VIP
4337 ogledov

Tanja Ribič opozarja na nevarnost

Tanja Ribič Boštjan Tacol
Igralka Tanja Ribič je vrsto let živela zdravo in je pridno skrbela za svoje telo, a kljub temu je nekaj kvarilo njeno počutje. Šele s temeljitimi preiskavami je našla krivca.

Tanja Ribič je že dolgo privrženka zdravega življenja in tega prenaša tudi na svoje otroke. A ker se je večino časa kljub temu počutila utrujeno in brez energije, se je lansko poletje odločila raziskati, kaj se dogaja z njenim telesom. "Preveč zdravo živim in zelo pazim na vse stvari, zato mi je bilo še vedno sumljivo, da sem utrujena in da mi določene stvari še vedno nagajajo. Sumila sem, da mora biti za to globlji razlog." Igralka je prek alternativne medicine prišla do spoznanja, da so za njeno slabo počutje najverjetneje krive težke kovine, kar so pozneje potrdili tudi rezultati raziskav. "Z razstrupljanjem smo te kovine spravili iz telesa v urin, nato pa je laboratorij v Nemčiji pokazal te rezultate. Bila sem tako vztrajna, da so mi jih potrdili tudi naši strokovnjaki, čeprav doslej niso delali analiz s pomočjo spojine, ki bi potegnila stare zaloge kovin iz celic. Te so skrite globlje ter jih v krvi in urinu že dolgo ni več."

Krivo tudi odraščanje v Trbovljah

Tanja se je s težkimi kovinami najverjetneje kronično zastrupila zaradi amalgamskih zobnih zalivk, ki jih je imela v otroštvu, svoje pa je prispevalo tudi bivanje v Trbovljah. "Pri meni je bilo to zato še toliko bolj ekstremno, ker sem veliko časa živela v industrijski coni in ogromno časa preživela na železniški postaji, ki je v neposredni bližini cementarne in termoelektrarne ... Sicer pa v meni niso našli le veliko živega srebra, temveč tudi kadmija in svinca. Kadmij nastaja pri izgorevanju rjavega premoga, nevaren pa je tudi cigaretni dim. Opozorila bi tudi na varčne žarnice – bog ne daj, da se razbije in to vdihnete. Huje je, če živo srebro vdihnete, kot če ga pogoltnete," opozarja igralka, ki zalivk v zobeh že dolgo nima več, a se je živo srebro nakopičilo v njenih celicah. "Precej živega srebra je tudi v predatorskih ribah; Soča menda prinese vsako leto dve toni živega srebra v Tržaški zaliv ..."

V tem času se je Tanja veliko naučila o težkih kovinah in ugotovila, da je vsebnost teh v telesu velik pokazatelj stanja organizma. "Kako se boriti proti temu, pa je odvisno od vsakega posameznika," pravi in dodaja, da je sama z razstrupljanem količino kovin v svojem telesu spravila na tretjino. "Razstrupljanje je zelo pomembno, a moraš delati pod nadzorom strokovnjaka. Klasična medicina se ukvarja bolj z akutno zastrupitvijo, ko pa gre za kronično zastrupitev, je stvar malce bolj zapletena." Tanja je morala prvi teden prestati detoksifikacijo, ko je pila predvsem sokove, hrano pa je morala obdelati na največ 40 stopinjah Celzija. "Pomembno je bilo tudi potenje, ter da si veliko na svežem zraku."

"Živo srebro je tihi ubijalec"

Pri Tanji je šlo za kronično zastrupitev, o čemer medicina po njenem mnenju govori premalo. "Vesela sem, da lahko govorim o tem, da začnejo ljudje malo razmišljati, saj tudi cepiva vsebujejo ogromno živega srebra, težke kovine so prisotne tudi v pesticidih, zato bi rada opozorila, da ni sovražnik samo tisto, kar vidiš. Vse to se nalaga v naših organizmih." Prebrala je tudi veliko raziskav na to temo, pri čemer je ugotovila, da je živo srebro tihi ubijalec, saj nobena druga stvar ni mogla biti kriva za njeno slabo počutje, razen "ekstremno visok odstotek živega srebra v mojem telesu".

Za konec nam je še pojasnila: "Veliko študij v Ameriki dokazuje, da je prevelika vsebnost težkih kovin v telesu lahko razlog za Alzheimerjevo bolezen, za bolezni živčnega sistema, velikokrat lahko povzroči multiplo sklerozo ... To sicer še ni dokazano črno na belem, saj to ni v interesu farmacije." Tanja se danes počuti veliko bolje. "Zdaj sem nekje na dobri polovici in vidim, da sem bolj zbrana in živahnejša."

Komentarjev 10
  • Vid Šteh 12:53 14.maj 2013.

    (še nadaljujem)... gledanje Čiste desetke je lahko ravno tako tvegano kot vdihavanje tovarniškega dima.

  • Vid Šteh 12:52 14.maj 2013.

    Trbovlje niso noben Černobil. V mestu živim že 30 let (sem tudi astmatik) in doslej še nisem videl nobenih takšnih neumnosti, kot jih podpihujejo mediji; da smo mesto duhov, zombijev, mutantov s prašičjimi repki, da sonce pri nas nikoli ne ...prikaži več sije, da smo cel dan zaviti v meglo in tovarniški dim itd. Sicer se zavedam težav, ki jih ima naše mesto in si pred njimi ne zatiskam oči, vendar mediji se očitno spomnijo na nas zgolj preko črne kronike in ekoloških problemov. Nikjer nisem zasledil novice, da pri nas vsako leto poteka festival multimedijske umetnosti Speculum Artium, da imamo odlične slikarske in fotografske skupine, da imamo v našem mestu tudi svetovno poznano firmo Dewesoft, ki izdeluje tehnologijo za NASO... očitno je bolj pomembno, kaj si o Trbovljah misli Tanja Ribič, ki mimogrede v mestu ne živi že vrsto let, čeprav bi bilo bolje, če bi svojemu Đurotu svetovala, kako narediti spodobno humoristično nadaljevanko ker gledanje Čiste desetke je lahko ravno tako tvegano kot vdihavan

  • kapuhs 00:27 27.marec 2013.

    Ej, da nau naslednji članek čez 14 dni, kako komunicira s 4. dimenzijo... Ištar antares pa to.