Magazin > VIP
31 ogledov

Tanku nagrada za življenjsko delo

Matjaž Tanko POP-TV-2
Dolgoletni novinar in voditelj večernih poročil na POP TV Matjaž Tanko je letošnji dobitnik nagrade za življenjski prispevek k razvoju slovenskega novinarstva.

Nagrado za življenjski prispevek, ki jo podeljuje Društvo novinarjev Slovenije (DNS), so skupaj z ostalimi nagradami za novinarske dosežke podelili v okviru stanovskega srečanja v Ljubljani.

V društvu so ob obrazložitvi nagrade pojasnili, da je Matjaž Tanko televiziji zapisan že več kot 40 let. Svoj obraz in voditeljsko kredibilnost je posodil oddajama TV Dnevnik in 24ur. "Brez njega danes ne bi bili to, kar sta," so zapisali.

Po mnenju društva je Tanko izjemno razgledan profesionalec, eden redkih novinarskih skrbnikov in branikov zbornega slovenskega jezika. Tudi za ceno konflikta. Večni pozitivec, ki življenjski nazor vpleta tudi v svoje delo. Luciden, sproščen, humoren. A hkrati resen, verodostojen, dostojanstven.

Podelili še več nagrad

Nagradi za izstopajoče novinarske dosežke v letu 2012 sta prejela novinarja Dnevnika Primož Cirman in Vala 202 Jana Vidic. Nagrado za izstopajoče stvaritve s področja novinarske fotografije pa je prejel Luka Cjuha, fotoreporter Dnevnika za fotografijo romskega srečanja na Brezjah. Debitantski nagradi za dosežke mladih novinarjev, ki so v poklicu manj kot pet let, sta romali v roke Petru Verču iz Primorskih novic in Nejcu Goletu z Dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice