Magazin > VIP
10901 ogledov

To je storil Harry takoj po kronanju

princ Harry
1/5
Profimedia
Prince Harry se je udeležil kronanja, a takoj po slovesnosti zapustil državo.

Kronanja kralja Karla III. se je udeležil tudi njegov mlajši sin Harry, ki je prišel sam, brez soproge Meghan. Slednja naj bi ostala v ZDA, ker danes rojstni dan praznuje njun najstarejši otrok, sin Archie. Govori se, da je dvor zavrnil njene želje

Harry je na slovesnosti sedel skupaj s sestričnama Eugenie in Beatrice, daleč proč od brata Williama, ki je skupaj z družino sedel v prvi vrsti. Med prenosom dogajanja iz Westminstrske opatije so gledalci imeli kar nekaj težav, če so želeli videti Harryja. Posedli so ga namreč za teto Anne, ki je za to priložnost nosila klobuk z velikim perjem, ki je zakrivalo Harryjev obraz. Nekaj podobnega se je zgodilo tudi na pogrebu kraljice Elizabete II., ko je velika sveča stala tako, da je zakrivala Meghan Markle. 

princ Harry | Avtor: Profimedia Profimedia

Pozorni opazovalci so med pogovorom Harrya z možem princese Beatrice ujeli, ko naj bi Harry Jacku Brooksbanku dejal, da bo po slovesnosti takoj odpotoval. In to se je tudi zgodilo. Harry se je po izhodu iz opatije usedel v avto, ki se je odpeljal v smeri letališča Heathrow v spremstvu policijskih vozil. 

Harry ni bil povabljen, da se družini pridruži na balkonu Buckinghamske palače, piše BBC. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Ender3 18:23 06.maj 2023.

    Po kaj je sploh hodil? Iz spoštovanja do krone in ne tistih, ki si jo lastijo. Ima svoje življenje, družino in to, naj ga vodi v življenju.