Magazin > VIP
3509 ogledov

To sedaj počne Grega Skočir

Hellcats Saša Despot
Lansko leto je dopolnil osebni jubilej, leta 2025 bodo z Big Foot Mama slavili enega najžlahtnejših na domači glasbeni sceni, a novosti pripravljajo že zelo kmalu!

Grega Skočir je eden naših najbolj prepoznavnih in karizmatičnih frontmanov, zato je skoraj težko verjeti, da je marca lani dopolnil 50. let, saj bo za številne oboževalke verjetno za vedno mladenič, za katerim še danes vzdihujejo pod odri. Tako bo tudi marca v Cvetličarni, ko z Big Foot Mamo pripravljajo veliki koncert, ki bo ponudil tudi novosti. "Delamo na novem materialu, ki ga bomo lahko slišali z začetkom drugega leta lahko in pa se seveda pripravljamo na veliki koncert v Cvetličarni oziroma  Media centru, 22. marca. Določene stvari nastajajo tudi že za naslednjo sezono, nekaj večjega pa zagotovo 2025, ko bomo obelodanili 35-letnico. Še naprej se bomo držali svojih šablon, pripravljamo pa tudi presenečenja. V življenju je treba vedno kaj novega izumljati in kaj novega povedati, a jedro ostaja naša struja, ki jo igramo že toliko let," je Skočir za Žurnal24 povedal o trenutnem glasbenem ustvarjanju. 

Kako velik glasbenik je, pa kaže tudi s tem, da je velik podpornik mlajši generaciji glasbenikov, o katerih govori s presežki. "Odkar igram, se ne spomnim, da bil bil tak naval mlajših bandov, kot je v zadnjih letih. Vsa čast, tako Jokerjem, Mrfyjem in še bi lahko našteval bande, ki v tem času delajo odlično muziko, poslušljivo. Tudi uspehi, recimo Bojana (Cvjetičanina, op. a,), navijam zanje. Predvsem pa mi je to v ponos, da po vsej Evropi igrajo v našem, slovenskem jeziku in s tem trosijo naš jezik, ki ga tako tudi z njimi še ne bomo hitro pozabili," pove o domačem glasbenem podmladku. 

Da je res velik podpornik domače glasbe, priča tudi dejstvo, da je ob izidu nove skladbe in spota prišel podpret kolegice iz skupine HellCats. "Spremljam jih že leta. Nekaj svežega, so suverene, energične, imajo svojo zgodbo in samozavest, kar je najpomembnejše," je še dodal. 

Hellcats | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.