Magazin > VIP
1758 ogledov

Udarec za monarhe: Nenadna smrt mlade princese

krona Žurnal24 main
Tega nihče ni pričakoval ...

Iz kraljevih krogov prihajajo žalostne novice, v 32. letu starosti se je namreč za vedno poslovila avstrijska princesa Maria Galitzine in za sabo pustila partnerja ter komaj dve leti starega sina. Za princeso je bil 4. maja usoden anevrizem aorte. 

Pokojna princesa je hči avstrijske nadvojvodinje Marie Anne in potomka zadnjega avstrijskega vladarja Karla I. Maria je z družino živela v ZDA, kjer so jo tudi pokopali. 

Anevrizma aorte je razširitev stene glavne krvne žile, aorte, ki poteka direktno od srca v spodnji del telesa. Simptomi pogosto niso jasni, dokler ni prepozno in aorta poči. Takrat  lahko povzroči smrtno nevarno notranjo krvavitev. Kar 80 odstotkov ljudi, ki se spopada s počeno aorto, umre, še preden pride do bolnišnice. Samo polovica tistih, ki pridejo do operacijske sobe, pa operacijo preživi. Razširjeno aorto lahko odkrije pregled trebuha z ultrazvokom. 

Princesa Maria | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice