Magazin > VIP
158 ogledov

Umrl Alan Rickman

Robaus Raws iz Harryja Potterja (igra ga Alan Rickman) Žurnal24 main
V 70. letu starosti je umrl igralec Alan Rickman, ki je igral v številnih znanih filmih, med drugim tudi v Harryju Potterju.

Njegova družina je sporočila, da je imel raka in da je umrl v Londonu. "V času smrti so bili ob njem njegova družina in prijatelji," so še zapisali v izjavi za javnost.

Britanca si bomo zapomnili po številnih odličnih vlogah. Med drugim je igral v filmih Robin Hood: Kralj tatov, Umri pokončno, Harry Potter, Pravzaprav ljubezen in Truly Madly Deeply. Njegovo delo je bilo nagrajeno z bafto, zlatim globusom in emmyjem. Z nagrado pa se mu je poklonil tudi igralski ceh.

Rickman, ki je kariero začel v gledališču, o svoji zasebnosti nikoli ni rad govoril, zato javnost tudi o svoji bolezni ni obvestil. Pred kratkim je z mediji sicer delil veselo vest. Leta 2012 je v New Yorku na skrivaj skočil v zakon. Poročil se je z Rimo Horton, ki jo je spoznal že davnega leta 1977.

Na zvezdnikovo smrt so se odzvali številni slavni, med drugim tudi Daniel Radcliffe, ki je igralca spoznal med snemanjem Harryja Potterj. "Alan Rickman je bil nedvomno eden največjih igralcev, s katerimi bom imel čast delati. Spadal pa je tudi med najbolj zveste in vzpodbujajoče ljudi v tej industriji. Podpiral me je med snemanjem in tudi v letih po Harryju Potterju. Prepričan sem, da si je ogledal vse moje nastope v Londonu in New Yorku. Tega mu ne bi bilo treba storiti. Poznam ljudi, ki so bili njegovi prijatelji, in povedali so, da "ni pomembno, kje se nahaja in kako zaposlen je, javil se ti bo v roku enega dneva“,“ je zapisal Daniel in dodal, da Alan ni bil prav nič podoben zlobnim likom, ki jih je tako pogosto igral.

 

Komentarjev 1