Magazin > VIP
11138 ogledov

Umrl je danski princ Henrik

kraljica Margrethe, princ Henrik
Princ je dva tedna ležal v bolnišnici, umrl pa je na dvorcu Fredensborg.

Danski princ Henrik, mož kraljice Margrethe, je včeraj umrl. Dočakal je 83 let. Ob njem so bili njegova žena in oba sinova.
Henrik se je z dansko kraljico poročil leta 1967. Lani sta praznovala zlato poroko.

Princ je zadnja dva tedna preležal v bolnišnici. Njegova žena, otroci in bratje ter sestre so pripotovali iz različnih koncev, da bi mu bili čim bližje, poroča Bunte.

Družina je vedela, da bo kmalu umrl

Henrika so v bolnišnico sprejeli 28. januarja in mu odstranili benigen tumor v pljučih. Dvor je 2. februarja sporočil, da je Henrik staknil pljučno infekcijo in da so ga premestili na intenzivni oddelek. "Prinčevo stanje se je drastično poslabšalo,“ so še dodali, prinčev brat, grof Étienne Monpezat, pa je takrat razkril, da družina ne pričakuje, da bi si Henrik opomogel: "Vem, da njegovo zdravstveno stanje ni dobro. Kot kaže, je le še vprašanje časa ...“

kraljica Margrethe, princ Henrik Magazin Bolezen! Dvor razložil prinčevo bizarno obnašanje

Princ se je sicer iz javnosti umaknil septembra, ko je dvor javnosti razkril, da je zbolel za demenco. Pred objavo diagnoze je Dance začudil z izjavo, da ne želi biti pokopan ob ženi, ker ni bil nikoli okronan za kralja. Princ Henrik, ki je ob upokojitvi odložil kraljevi naziv, je nekemu novinarju takrat povedal, da ga ima kraljica za norce in da bi morala, četudi je kraljica, razumeti, da sta kot mož in žena enakovredna. Izjavil je tudi, da mu kraljica ne izkazuje spoštovanja, ki si ga zasluži, in dodal, da se imata rada, a da ga je pustila na cedilu.

Kraljica je takrat povedala, da bo njegovo željo spoštovala, četudi so bili doslej vsi kraljevi pari pokopani skupaj, in sicer v cerkvi Roskilde. Kje bo pokopan, javnosti še niso razkrili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.