Magazin > VIP
7 ogledov

Umrla je Jane Russell

Jane z Marilyn Monroe v filmu Moški imajo raje plavolaske. (Foto: YouTube) Žurnal24 main
Sinoči se je od sveta poslovila še ena hollywoodska legenda, Jane Russell. Umrla je na svojem domu v Los Angelesu, stara pa je bila 89 let.

Hollywoodska legenda in nekoč seks simbol Jane Russell je umrla zaradi bolezni dihalnih organov, njena snaha Etta Waterfield pa pravi, da je bila aktivna do zadnjega trenutka. "Vedno je govorila, da bo umrla v sedlu in da ne bo sedela v hiši in postala stara ženska. In ravno to se je zgodilo, umrla je v sedlu," je povedala Etta.

 

Janina filmska pot se je začela, ko jo je odkril milijonar Howard Hughes in ji dodelil vlogo v filmu The Outlaw. Zapomnili si jo bomo tudi po filmih The Paleface in Moški imajo raje plavolaske, v katerem je zaigrala ob legendarni Marilyn Monroe.

 

Jane Russell | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Bila je ena najbolj prepoznavnih pin-up deklet v 40. letih prejšnjega stoletja, od filmov pa se je poslovila pred petdesetimi leti, ko je spoznala, da je prestara za Hollywood. "Postarala sem se. S tem poslom se je težko ukvarjati, če šteješ več kot 30 let," je povedala v nekem intervjuju leta 1999.

Pestro zasebno življenje

Poleg filma se je ukvarjala tudi z glasbo, posnela je kar nekaj pesmi. Vrsto let je imela težave z alkoholom, a je leta 1978 sklenila, da odide na zdravljenje. To odločitev je sprejela po tem, ko je v zaporu preživela štiri dni, ker je vozila vinjena.

 

Usodni da je dahnila trikrat, posvojila pa je tri otroke. Ker je imela veliko težav v postopku posvojitve, je pred leti ustanovila svetovno agencijo za posvojitev otrok, ki omogoča posvojitve z vsega sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.