Magazin > VIP
63 ogledov

Whitneyjino hčerko odpeljali v bolnišnico

Whitney Houston
1/26
Reuters
Ameriški mediji poročajo, da so hčerko pokojne Whitney Houston na nosilih odnesli iz hotela in odpeljali v bolnišnico.

Legendarno pevko Whitney Houston so našli mrtvo v soboto ob 15:55 uri po lokalnem času v hotelu Beverly Hilton na Beverly Hillsu. Dočakala je le 48 let. Pol ure pred smrtjo se je Whitney po telefonu pogovarjala s svojo materjo in z njo usklajevala načrte za tisti večer. Bila je dobro razpoložena in se je že veselila večerne zabave pred podelitvijo grammyjev.

TMZ poroča, da je Houstonova umrla v kadi, in sicer z obrazom pod vodo. Vzrok smrti bo znan šele po obdukciji, ki jo bodo sicer izvedli še danes, vendar bodo rezultate le-te razkrili šele po toksikoliških preiskavah. V času pevkine smrti so bili v njeni sobi njen varnostnik, frizerka in stilistka. Ker je bila Whitney že več kot eno uro v kopalnici, je ponjo odšla frizerka, ki je truplo odkrila. Iz banje pa je Whitney potegnil njen telesni stražar, ki jo je do prihoda reševalcev oživljal.

Po živčnem zlomu v bolnišnico

Whitneyjina edinka Bobbi Kristina naj bi doživela živčni zlom, potem ko je policisti niso spustili k mrtvi materi. Njeno stanje se je čez dan tako poslabšalo, da so 18-letnico ob 23. uri po lokalnem času na nosilih odnesli iz hotela in z rešilcem odpeljali v bolnišnico. To je Bobbijin drugi obisk bolnišnice danes. Popoldne njeno stanje sicer še ni bilo tako alarmantno in ponjo niso prišli reševalci. Dekle naj bi bilo po poročanju TMZ-ja "histerično, utrujeno in neutolažljivo".

"Bolečino ob izgubi matere je poskušala ublažiti z alkoholom. Bila je na robu popolnega zloma.  Neka ženska iz Whitneyjinega spremstva ji je dala pomirjevalo. Šlo je za nesrečno kombinacijo, zaradi katere je Bobbi padla v nezavest," je izdal vir.

Več za zdaj ni znano.

Po vsej verjetnosti so jo ubila zdravila

Po navedbah policije pevka, ki je imela izjemen talent, ni umrla nasilne smrti. V njeni hotelski sobi naj ne bi bilo prisotnih nobenih drog ali alkohola, je pa policija našla številna zdravila na recept. Med drugim tudi pomirjevali valium in xanax, ki jih je pevka jemala zaradi depresije in napadov panike. Preiskovalci zato predvidevajo, da je Whitney ponesreči vzela prevelik odmerek zdravil ali pa da je zaradi pomirjeval v banji zaspala in se utopila.

Pevkino truplo so identificirali člani družine in prijatelji, ki so bili prisotni ob prihodu policistov, ki pa kasneje niso dovolili vstopa v sobo nikomur, niti Whitneyjini hčerki, ki je prišla na kraj dogodka nekaj ur po njeni smrti, še poroča TMZ.

Svet je izgubil izjemen glasbeni talent


Houstonova je v svoji dolgoletni karieri prodala več kot 170 milijonov albumov in singlov. Veljala je za pevko, ki je osvojila največ glasbenih nagrad, med drugim dva emmyja, šest grammyjev, 30 glasbenih nagrad Billboard in več drugih nagrad. Med njene največje uspešnice spadajo I Will always Love You, The Greatest Love of All, I Wanna Dance With Somebody in Saving All My Love For You. Leta 2009 je izdala svoj zadnji album I Look To You. Sledila je neuspešna svetovna turneja. Ljudje so besno zapuščali koncerte, saj je bila Whitney na odru pod vplivom prepovedanih substanc.

Whitney se je preizkusila tudi kot igralka. Leta 1992 je s Kevinom Costnerjem posnela film Telesni stražar, ki je bil po vsem svetu zelo uspešen. Sledili so še filmi Waiting to Exhale in The Preacher's Wife, letos pa bo bodo dokončali še dramo Sparkle.

Pevka naj bi bila tudi v igri za mesto žirantke v priljubljenem šovu X Factor, včeraj pa bi se morala udeležiti tudi ene izmed zabav pred podelitvijo grammyjev, ki jo je organiziral Clive Davis. Zabava je tako potekala brez slavne pevke, kar bi si po njegovih besedah Whitney tudi želela. "Whitney je bila tako polna življenja. Veselila se je nocojšnjega večera,“ je zbranim povedal glasbeni mogotec ter dodal: "Ljubila je glasbo in ljubila je ta večer, ki slavi glasbo." Zatem je vse zbrane "z zelo težkim srcem" pozval k minuti tišine.

Zadnja leta je njeno kariero sicer zasenčila odvisnost od drog in alkohola ter buren zakon z Bobbyjem Brownom, ki je tudi oče njene edinke Bobbi Kristine (18). Whitney je svojo zasvojenost mnogo let zanikala. Leta 2010 pa je v intervjuju z Oprah Winfrey priznala, da so bile droge del njenega življenja vse od leta 1996. Na odvajanju je bila trikrat, nazadnje maja lani.

Več o življenju glasbenice, ki je nosila vzdevek The Voice (glas), si lahko preberete TUKAJ.

Smrt mnoge šokirala

Novica o pevkini smrti je hitro zaokrožila po družbenih omrežjih, kjer zvezdniki in njeni oboževalci izražajo sožalje. "Jebemo, kako malo je treba, da zdrsneš in prav tako malo, da preživiš," je na Facebooku zapisala Miša Molk. Glasbeni producent Russell Simmons pa je sporočil, da ga je smrt pevke zelo razžalostila, pevka Gloria Estefan pa je povedala, da je bila ob smrti šokirana, saj "smo izgubili izjemno nadarjeno pevko". Odzvala se je tudi Mariah Carey, ki je na Twiterju zapisala, da bo Whitneyjin glas ostal nepozabljen. "Ne morem prenehati z jokanjem. Kmalu bom imela šov. Kar znam, so me naučile tri ženske, ena od njih je bil Whitney. Vedno je bila tako prijazna do mene. To bo težak nastop," pa je zapisala pevka LeAnn Rimes. Več odzivov slavnih na pevkino smrt si lahko preberete tukaj.

Komentarjev 12
  • zlatolasec 22:20 13.februar 2012.

    We will always love you.

  • Kika 11:23 13.februar 2012.

    Pesem je bila napisana za film o Muhammadu Aliju in res nima absolutno nobene veze z romantiko.

  • 1111 20:32 12.februar 2012.

    ...tokrat se strinjam s tabo! BRAVO!