Magazin > VIP
22764 ogledov

Urška Klakočar Zupančič o sinovi bolezni: "Pomoč smo iskali v tujini"

Urška Klakočar Zupančič POP TV
Pravi, da čustev ne bo skrivala, saj čustva lahko spreminjajo tok zgodovine, o svoji zasebnosti pa ne bo govorila.

Uroš Slak je v oddaji Ena na ena na POP TV tokrat gostil prvo predsednico Državnega zbora Slovenije, Urško Klakočar Zupančič, ki je s svojimi modnimi izbirami razburkala del javnosti. A dvojica ni govorila le o njenih rdečih čevljih, ampak tudi o govoricah, da sta s premierjem Robertom Golobom v intimni zvezi.

"Gre za človeka, ki posluša druge in potem tudi razmisli in povleče potezo, ki se je - do zdaj - izkazala za optimalno," je opisala predsednika vlade, na govorice, ki jih je širil tudi Branko Grims, pa je dejala: "Od kod je sploh prišlo takšno sklepanje? Od kje gospodu Grimsu podatek, da naj bi bila dr. Golob in jaz v neki intimni vezi? Mislim, da se moramo začeti ukvarjati sami s sabo, ne pa brskati po življenjih drugih in iskati nekaj, kar hočemo najti, tega pa ni. Ne, midva z dr. Golobom nisva v nobeni intimni vezi. Midva sva v vezi, ki jo zahteva najino delo, najino delovanje v stranki in zavezanost k skupnim vrednotam in ciljem. Se pa vzajemno zelo spoštujeva."

Na vprašanje, ali se res ločuje, pa je odgovorila: "Moj zakonski stan je moja stvar in tako bo tudi ostalo. O tem bom spregovorila takrat, ko bom mislila, da je to potrebno in da je to v korist državljanov. /.../Javnost ima pravico vedeti, kadar se moje zasebno življenje ne sklada s tistim, kar govorim kot javna oseba. Poseganja v svojo intimo, v življenje, ki je lahko zelo boleče, lahko pa tudi zelo veselo, zaenkrat ne dovolim."

Je pa spregovorila o svojih sinovih. Predsednica DZ je ponosna mama dvojčkov, Filipa in Davida. Eden je bil bolan. "To je izjemno hudo. Občudujem vse starše, ki so to doživeli, ki to doživljajo, posebej nemoč, ki jo čutiš, ko otroku ne moreš pomagati. Pri nas je bil tak primer, zato smo pomoč iskali v tujini. Bi jim pa položila na srce - ne odnehajte, ker pomoč velikokrat je, ampak je ne iščemo dovolj. Ozrite se naokrog, poglejte čez mejo, ker obstajajo strokovnjaki, ki imajo rešitve, ki lahko vsaj omilijo, če ne celo ozdravijo bolezen, ki ruši družinski mir in povzroča hude bolečine. Ta izkušnja me je utrdila, zato me takšne izjave, zakaj sem obula rdeče čevlje, popolnoma nič ne ganejo." 

Glede rdečih čevljev, ki so sprožili pravo gibanje, pa je povedala, da je z njimi želela le popestriti črno opravo. "Niti v sanjah si nisem predstavljala, da bo to povzročilo neki bum, saj se mi je zdelo, da smo kot družba takšne stvari prerasli," je povedala, seksistične izjave pa pokomentirala z besedami: "V življenju sem doživela veliko hujših stvari kot seksistični zapis o rdečih čevljih."

Veliko prahu je dvignila tudi njena tetovaža, ki je v parlamentu ni skrivala. "Zakaj moramo biti do vratu zapeti v polenti vročini in kuriti klimo, da imamo lahko dolge rokave, ki skrivajo naše podlakti in nadlakti? Kaj je narobe z našimi rokami?" se sprašuje. Prav tako ne misli, da z modnimi izbirami izraža nespoštovanje do institucij. "To le pove, da se na določen način izrazim tudi skozi telo, ki je moje. Te stvari imajo zame določen pomen - spomin na dogodke, čustva ali pa zaznamujejo neko obdobje. Tega si ne pustim vzeti."

Klakočar Zupančič je še poudarila, da se ne bo podredila togim pravilom, ki žensko postavljajo v tradicionalno vlogo, in da je oseba z močnimi vrednotami in načeli ter občutljiva na krivice.

Komentarjev 8
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 07:38 29.junij 2022.

    Kaj se spreneveda,če ne bi bila Golobova ljubica nebi zasedla tako visok položaj!! Malo še počakajte pa boste videli pravo resnico!! Golob se je že izkazal,ko je v službo vzel otroke bojim se,da na naš račun saj računov,da je sam ...prikaži več plačal ni pokazal nikomu!! Novinarji so demoniziorali Pivčevo,ker je otroka vzela na Slovensko obalo je pa vse čisto,če golob svoja pelje v Bruselj seveda je Bruselj "cenejši"!!

  • eminenca 16:27 27.junij 2022.

    koga sploh briga njeno osebno živlenje, lahko globoko sočustvujem , ampak tukaj gre za osebnost na visoki funkciji ... mislim , da se ona zaveda in še marsikdo, da vsak pač ne more opravljat take funkcije ... res je, da ...prikaži več je človek kot vsi ostali in žal mi je , ampak po drugi strai pa mislim, da se ne bo velika množica državljanov ukvarjala z njenimi problemi, najbrž ni to realiti šov, pa razne oddaje , ampak funkcija, žal je tako

  • Avatar Leon
    Leon 14:53 27.junij 2022.

    Urška Klakočar Zupančič je pozitivna sprememba v slovenski politiki . Vso spoštovanje .