Magazin > VIP
37 ogledov

Viktorji so podeljeni

Tako kot lani nas bosta v voditeljski vlogi nasmejala Slon in Sadež.
1/35
Žurnal24 main
Podeljene so prestižne nagrade viktorji za medijske dosežke in dosežke v popularni kulturi za leto 2007.

Prireditev v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma sta vodila Slon in Sadež, v zasebnem življenju Jure Karas in Igor Bračič, ki sta s svojimi duhovitimi izjavami in skeči zabavala prisotno občinstvo. Tako sta pokazala, da Jurij Zrnec ni edini, ki lahko uspešno vodi to prireditev. Mogoče ju v vlogi voditeljev vidimo spet naslednje leto.

Kdo so letošnji dobitniki viktorjev?
Viktorja za odmevno medijsko osebnost je smejoč se prejela Lili Žagar za vodenje oddaje Svet na Kanalu A in tako zaprla usta tistim, ki so trdili, da se nikoli ne smeje. Zahvalila se je Bojanu Travnu in svojemu izvoljencu Marku ter drugim novinarjem, ki garajo, da so novice narejene pravočasno. Za najboljšo igrano televizijsko oddajo je bila še zadnjič izbrana popularna nadaljevanka Naša mala klinika, ki je tako premagala Temno stran lune in Začnimo znova.

V Cankarjevem domu so podelili prestižne kipce. © BOBO

 
Za najbolj zabavno televizijsko oddajo je bila izbrana oddaja A si ti tud notr padu?, ki je že v prvem poskusu dobil viktorja. Premagala je oddajo Hri-bar in Tistega lepega popoldneva. Jurij Zrnec, ki z Ladom Bizovičarjem vodi oddajo A si ti tud notr padu?, je dobil viktorja za najboljšega voditelja zabavne televizijske oddaje. Premagal je ravno Lada in Saša Hribarja .

Za najboljšo informativno oddajo je bila izbrana paradna oddaja Pop TV 24 UR, ki je premagala hudo konkurenco oddaj RTV Odmevov in Studia City. Za tolažbo nacionalke je Slavko Bobovnik dobil viktorja za najboljšega voditelja informativne oddaje.

Radijska osebnost je postal nekdanji hitovec Matej Špehar - Racman in osvojitev viktorja preprečil Oti Roš in Špeli Močnik , naj radijska postaja pa je postal Radio Center, ki je premagal favorita Radio Hit in Radio Ena.

Viktorja za življenjsko delo so dobili člani skupine New Swing Quartet , ki so 30. decembra 2007 s koncertom v Sevnici končali 40-letno delovanje, za kar so dobili večminutni aplavz občinstva in s tem postali prve zvezde večera.

Viktorja v kategoriji med glasbenimi izvajalci, ki je letos izstopala, saj so bili v njej nominirani kar štirje nominiranci, je dobil Zoran Predin in premagal Leeloojamais, Siddharto in osvajalca ženskih src Jana Plestenjaka .

Naj osebnost leta je Marko Potrč s Kanala A, ki je tako Juriju Zrnecu preprečil osvojitev še drugega viktorja, tretja nominiranka pa je bila Nina Osenar . Viktorja za najboljšo dokumentarno oddajo je dobil dokumentarec Otroci s Petričkega avtorja Milana Zupančiča .

Za naj televizijsko oddajo je bila presenetljivo izbrana oddaja Avantura, naj lokalna postaja pa je pričakovano postala MTV Adria.

Katie Melua navdušila
Prireditev je popestrila svetovno znana pevka Katie Melua , ki je za svojo izvedbo pesmi Nine Million Bicycles dobila huronski aplavz občinstva. Nič manjšega pa niso dobili niti Jan Plestenjak , Omar Naber ter skupina Big Foot Mama , ki je nastopila s posebnimi gosti – ansamblom Slak  – ter s tem pokazala, da rock in narodno-zabavna glasba lahko gresta skupaj.

Seznam vseh podeljenih viktorjev:

– za obetavno medijsko osebnost – Lili Žagar
– za mladinsko in otroško oddajo – Štafeta mladosti
– za igrano TV oddajo – Naša mala klinika
– za dokumentarno TV oddajo – Otroci s Petrička
– za zabavno TV oddajo – A si ti tud not padu?
– za voditelja zabavne TV oddaje – Jurij Zrnec
– za informativno oddajo – 24 UR
– za voditelja informativne oddaje – Slavko Bobovnik
– za radijsko osebnost – Matej Špehar - Racman
– za radijsko postajo – Radio Center
– za glasbenega izvajalca – Zoran Predin
– za osebnost leta – Marko Potrč
– za najboljšo TV oddajo – Avantura
– za lokalno, regionalno ali kabelsko TV postajo – MTV Adria
– za pomembne dosežke – Marko Naberšnik in Bojan Kranjc
– za življenjsko delo – New Swing Quartet
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.