Magazin > VIP
85 ogledov

Za otroke zbral več kot dva tisočaka

5. dobrodelni Formaraton
1/13
Forma F+
Na letošnjem Formaratonu, ki ga organizira Jure Košir, so za otroke obolele za rakom zbrali 2.450 evrov.

Letos se je 5. dobrodelnega Formaratona udeležilo še več ljudi kot lansko leto, in sicer 450 tekačev, ki so skupaj pretekli 10.099 km in zbrali 2.450 evrov za Ustanovo za pomoč otroku z rakom. "Veseli smo, da nam je letošnje leto, kljub kriznim časom, vseeno uspelo organizirati Formaraton. Rad bi se zahvalil vsem tekačem, ki so nabirali kilometre v Tivoliju, vsem prostovljcem, ki so nam pomagali in vsem sponzorjem, ki so pomagali, da smo dogodek lahko izpeljali. Seveda pa je najbolj pomembno to, da smo zbrali 2.450 evrov za Ustanovo za pomoč otroku z rakom, za male junake, ki se borijo vsak dan," je povedal organizator Formaratona Jure Košir. Zahvalila pa se je tudi Maja Babnik, predstavnice Ustanove za pomoč otroku z rakom in povedala, da bodo podarjeni znesek namenili nakupu specialne digitalne tehtnice, s pomočjo katere bodo zdravniki prišli do natančnih podatkov o bolniku in na podlagi le-teh odmerjali zdravila.

Svoj delček k dobrodelnosti pa so prispevali tudi znani Slovenci in Slovenke, ki so se udeležili teka. Poleg Jureta Koširja z družino in Reneja Mlekuža, še Marko Potrč, Rok Terkaj -  Trkaj, Denis Porčič - Chorchyp, Špela Pretnar, ljubljanski župan Zoran Jankovič, predsednik RS Borut Pahor, Roman Jaklič, Jani Klemenčič in Aljoša Rebolj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.