Magazin > VIP
16412 ogledov

Za župana Maribora se poteguje tudi ta znani tv voditelj

Boštjan Klun Instagram
Pravi, da je bil za kandidaturo nagovorjen.

Boštjan Klun prihaja iz Izole. Ko ga povprašamo, kako to, da je Primorec, ki je vrsto let živel v Ljubljani sklenil oditi v Maribor, nam pojasni: "Včasih v šali povem, da sem neke vrste ekonomski migrant. Sprva sva z ženo Ano, ki prihaja iz Maribora, živela v Ljubljani, nato pa sva se zaradi priložnosti, ki se nama je ponudila leta 2010, preselila v Maribor."

V štajerski prestolnici sta dobila stanovanje in glede na stanovanjsko problematiko v Sloveniji, sta priložnost seveda hitro izkoristila. Ob tem je velik plus tudi to, da se stanovanje nahaja le par ulic od doma Anine mame. Če je zdaj javnost malce presenetila novica, da se je Boštjan odločil za kandidaturo za mesto mariborskega župana, je zanj bilo pred leti presenečenje tudi to, da je takrat pristal na televiziji. "Ko sem leta 2004 spremljal prijatelja na avdicijo na televiziji, sem po spletu okoliščin sam pristal na avdicijskem stolu in kasneje bil izbran za voditelja. Niti v sanjah si nisem predstavljal, da bom kadarkoli delal na televiziji." A je, in to uspešno. Sprva je vodil oddajo E+, nato Polnočni klub in zatem oddajo Dobra ura. IOd televizijskih kamer se je poslovil leta 2017, ko je v družbi Žiga Gombača na Planet TV vodil kviz 2 na 2.

Z ženo Ano imata dva otroka, 12-letno Vito in 10-letnega Svita. Za vstop v bitko za župansko mesto je bil Boštjan pravzaprav nagovorjen. "Od leta 2010 sem vodil kampanje ter skrbel za komunikacijske strategije za kandidate." In tako je bilo tudi na letošnjih volitvah za župana v Mariboru. "A se je kandidat, ki je bil predviden in je kandidaturo tudi potrdil, odločil, da bo kandidiral pod okriljem druge stranke. Nato so kandidaturo ponudili meni." Boštjan zdaj kandidira pod okriljem stranke SD in pravi, da bi v primeru izvolitve Mariboru in občanom ponudil le najboljše. "Maribor bi dobil borca, ki bi se boril za odpravo problema podfinanciranja, ki bi zagotovil vsako leto dodatnih 20 milijonov evrov, in nekoga, ki bi krajevnim skupnostim in mestnim četrtem vrnil avtonomijo, jih opolnomočil in jih še bolj naredil za županove sogovornike."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.