Magazin > VIP
25427 ogledov

Zakonca Cvikl živita ločeno

Jerca Legan, Milan Cvikl Saša Despot Ko je bil zakon še srečen.
Jerca Legan Cvikl za Žurnal24 razkrila trenutno situacijo.

Zakonca Cvikl sta bila konec poletja postavljena pred velik izziv, ki pa ga odlično obvladujeta. "Trenutno smo razseljeni med Ljubljano in Londonom, ker se je z avgustom moj soprog soočil z novimi izzivi. Postal je namreč član nadzornega odbora Evropske banke za razvoj in obnovo. Takrat smo se morali odločiti, ali ostanemo v Ljubljani ali gremo v London, ampak smo se potem zaradi otrok, ki sta se ravno dobro vpisala v francosko šolo, odločili, da mi ostanem v Ljubljani in da jih za ta kratek triletni mandat ne prestavljava ponovno. Trenutno smo tako malo razseljeni, kar je zagotovo nov izziv, tako za odnos kot za družino. Ker pa smo to prakticirali že zadnje leto v Luksemburgu, nam gre dobro. To, da nisi ves čas skupaj, je lahko tudi pozitivno," pravi Jerca Legan Cvikl, ki se v London enkrat mesečno odpravi brez otrok.

"Enkrat mesečno grem za en teden v London, kjer imam tudi določene izzive in se kot podpredsednica društva Sila povezujem z mednarodnimi krogi žensk. London je velemesto, svetovna prestolnica brezmejnih izzivov. Tisti čas, ko soprog dela, si zapolnim z obiskovanjem razstav, skupaj pa si rada ogledava muzikle na West Endu, saj obožujeva gledališče in glasbo. V glavnem se kulturno udejstvujeva in druživa s prijatelji in znanci iz celega sveta, ki sva jih spoznala tekom let življenja v tujini."

Jerca Legan Cvikl Magazin To je skrivnost zakoncev Cvikl

In kako se Jerca spopada s partnerstvom na daljavo? "V bistvu sva tako samostojna in neodvisna že od nekdaj, da to za naju ni nič novega. Je pa za odnos kot tak zagotovo popestritev, saj tisti čas, ko si skupaj, poskušaš čim bolj kvalitetno preživeti, poleg tega nimaš časa za te vsakdanje nepotrebne razprtije, ki sicer pridejo, ko si že toliko časa skupaj, a vidiš, da so povsem nepotrebne. Vse zelo relativiziraš in pomembne stvari res postanejo samo pomembne," pravi.

To, da je v Ljubljani večino časa sama s fantoma, pa vsestranski in sposobni Legan Cviklovi sploh ne predstavlja težav. "Moram reči, da imam srečo, da imam dva zlata fanta, ki pa sta sicer izredno živahna in radovedna. Počneta vse mogoče, tudi nevarne, stvari. Ampak nekako plovemo. Kadar smo sami, sta še bolj odgovorna in mi pomagata. Nimam težav s tem, da bi me bilo strah ali pa da bili bila negotova v sebe. V življenju sem dobro organizirana in obvladujem različne situacije, tako poslovne kot zasebne," še dodaja. 

Komentarjev 21
  • matermila 18:03 04.februar 2018.

    Ja Jerca,s polno ritjo je lahko srat.Če bi imela plačo večine Slovencev,bi moj kurac videla London.

  • stary1 21:38 02.februar 2018.

    Sem slišal da stare babe od smrdlivih komunajzerjev že po cipresah smrdijo,, To pa mora smrdet v njihovi okolici,, tako da za povedati ni,,

  • nergač 19:08 02.februar 2018.

    Ana Fetih, če bi hodila v šolo, ti ne bi bilo treba s temi neumnostmi služiti denarja...