Magazin > VIP
24670 ogledov

Žalostni dogodek, ki je močno zaznamoval Balaševića

Đorđe Balašević Križanke Žurnal24 main
Ste vedeli, da sta na njegovih koncertih vedno ostala dva stola prazna?

Pretekli teden je odjeknila vest, da je v 67. letu starosti umrl legendarni kantavtor Đorđe Balašević, ki je bil v bolnišnico sprejet zaradi pljučnice, ki se je pojavila po okužbi s koronavirusom.

Sedaj na dan prihajajo številne zgodbe iz njegovega življenja. Če bi poslušal starše, bi bil svet oropan njegovega talenta. Želeli so namreč, da bi se ukvarjal z geografijo, ki jo je študiral, in ne glasbo. Da ju ni ubogal, ju je tako močno razočaralo, da nista obiskala nobenega koncerta, čeprav je na vsakem zanju pustil dva prazna stola, poroča Espreso.rs.

Balašević je s soprogo Olivero živel v hiši, v kateri se je rodil. Zelo ga je zaznamovala smrt pet let starejše sestre Jasne, ki ga je naučila brati in na katero je bil zelo navezan. O njej ni znanega veliko. Balašević o sestri namreč ni govoril, saj je bilo to zanj preveč boleče. Iz njegovih pesmi smo izvedeli le, da je bila poročena in da je imela hčer. 

Eden težjih trenutkov v njegovem življenju je bilo tudi rojstvo hčerke Jovane, ki je ni smel videti en mesec. Ker so se v Novem Sadu borili z epidemijo meningitisa, je Olivera hčerko rodila na Madžarskem. Kantavtor pa je bil v tistem času v vojski in ni smel zapustiti države. 
Zvezdnika so pokopali v nedeljo. Na pogrebu na željo njegovih družinskih članov ni bilo ne medijev ne njegovih oboževalcev, ampak so ga na zadnji poti pospremili v krogu družine in najbližjih prijateljev. Sta se pa pogreba udeležila tudi ljubljanski in novosadski župan Zoran Janković in Miloš Vučević. 

Komentarjev 6
  • Naklonsky 18:15 24.februar 2021.

    Balašević, ki je umrl zaradi korone, je na dan napada na Slovenijo v Beogradu pel, da so Slovenci rojeni za klečeplazenje. Bil je strastni oboževalec diktatorja tita in navdušeni Jugoslovan v času osamosvojitve. Ni maral Slovenije, proti njej je igral ...prikaži večl izrazito škodljivo vlogo. Ne glede na to je dobil slovensko državljanstvo. Srečo je imel, da ga je doletela zaslužena korona - v glavnem, ni ga škoda.

  • jakec1575 15:07 24.februar 2021.

    Ironicno je Djole pel in pisal olikih, ki so bili na njegovem pobrebu, recimo o Zokijih, de. Škoda, da se je druzina tako odlocila. verjetno zaradi korone, ker bi bilo tam 20 tisoc njegovih rednih poslusalcev. Tip je razgalil vso ...prikaži več bedo balkanske politike, tudi slovenske. In pisal ene najlepsih ljubezenskih zgodb in zgodb zivljenja. slava mu.

  • Avatar Leon
    Leon 09:41 24.februar 2021.

    “Retko odlazim kući, a pišem još ređe, a slike postaju sve bleđe i bleđe, pa lepe potiskuju ružne, al’ tako to krene, pa nekad naručim piće, pa stignem u svatove njene, sve prave ljubavi su tužne.” R.I.P