Magazin > VIP
47819 ogledov

Žan Mahnič javno užalil Tanjo Gobec

tanja gobec RTVS
Njegove besede so se nanašale na Odmeve leta 2017.

Po oddaji Politično s Tanjo Gobec, v kateri sta bila gosta Alenka Bratušek in minister Počivalšek, završalo v vrstah SDS. Govora je bilo o političnih razmerjih pred glasovanjem o nezaupnici vladi, voditeljica pa se je v uvodu dotaknila odprtja trgovin.

"Največ nejevolje je povzročila odločitev, da je za opravljanje nekaterih storitev potrebno hitro testiranje zaposlenih. V nekaterih dejavnostih pa celo strank. Da je v tako kratkem času nemogoče zagotoviti testiranje, še posebej, ker gre za praznično podaljšan konec tedna, je najpogostejši očitek. Ostaja tudi vprašanje, ki ga pristojni v tem tednu niso razjasnili: kako zanesljivi so hitri testi, ki so ob množičnem testiranju zaposlenih v šolah ponekod pokazali precej izkrivljeno epidemiološko sliko? Od te je odvisno nadaljnje rahljanje ukrepov, tudi odpiranje šol.“

Na obtožbo, da ni bilo pojasnil glede hitrih testov, sta se na Twitterju odzvala premier Janša in Uroš Urbanija iz urada vlade za komuniciranje.



"Na @RTV_Slovenija Tanja Gobec mirno laže, da ta teden niso dobili nobenih uradnih pojasnil glede hitrih testov. V četrtek je na novinarski konferenci o tem govoril @pucciami, v sredo pa dr. Rozman, prof. Štrukelj in epidemiologinja Neda Hudopisk,“ je zapisal Urbanija. Na ta čivk se je z žaljivim komentarjem odzval državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič (SDS): "Tanji Gobec je potrebno pojasnilo napisat na steklenico viskija, da ga lahko večkrat prebere."

Njegove besede se nanašajo na Odmeve leta 2017, ko se je Gobčevi med branjem zatikala. Nekaj mesecev pozneje je voditeljica razložila, da ni bila opita. Že dalj časa je imela hude težave s hrbtenico, zaradi katerih je jemala protibolečinske tablete. Na dan "usodnih“ Odmevov je izvedela, da so podobne težave njej ljubi osebi "spodrezale noge“. "Popadel me je strah, da se bo zgodilo tudi meni, strah, ki ga je pospremil jok, obilo joka ...“ je razložila Tanja in dodala: "V trenutku, ko sem ga spisala, mi je izginil izpred oči. Zmedeno sem povedala, da se mi megli vid. A so tekle že zadnje sekunde in odhitela sem v studio. Po poti sem si govorila: 'Ne boš videla, ne boš zmogla prebrati …' Kamera je stekla, gledala sem v boben, tam pa črnina, zabrisane črke. V zadregi sem se zasmejala, skušala sem besede izbrskati iz spomina. Po nekaj stavkih se je vid izostril in speljala sem do konca.“

Komentarjev 55
  • posojila386 21:39 15.marec 2021.

    Zasebno in zavarovano posojilo Lahko vam pomagam dobiti posojilo, financiranje ali naložbo. če vas zanima, prosimo, odgovorite za več podrobnosti. E-naslov: tmarjan24@gmail.com WhatsApp: +1 219 268 51 08 Viber: +38671391409 Lep pozdrav g.

  • Plavi-mil 10:38 09.marec 2021.

    Resnica boli kajne, bolj kot laž, katere trosi na Hanzi TV.

  • kumalora 19:39 12.februar 2021.

    mali miš velika smrdljiva čeljust...