Magazin > VIP
342 ogledov

Zaradi Čepinove do Strassbourga

scena15.04.09...urska cepin...foto: mediaspeed mediaspeed
Urška Hočevar Čepin svoje ime brani na sodišču. Po zmagi proti Bojanu Požarju jo čaka nov postopek.

Urška Hočevar Čepin se je odločila, da ima dovolj lažnih objav in blatenja svojega imena, zato je sprožila postopek proti Svet24. Čepinova pojasnjuje, da je treba enkrat narediti konec. "Ne moreš mojega imena z vsem povezovati in si delati reklame in naklade. Tudi jaz sem človek in mama in tako naprej in tega ne bom dovolila,“ nam je dejala pred jutrišnjim srečanjem na sodišču. Ker je postopek še v začetni fazi, več o tem ni želela razkriti.
 
Pred kratkim se je pravnomočno končal sodni proces, v katerem je Čepinova kazensko preganjala Bojana Požarja zaradi razžalitve. Požar bo moral plačati 7500 evrov kazni. Čepinova je dejala, da je z rezultatom zadovoljna, saj so ji objave, zaradi katerih je tožila Požarja, povzročile veliko škode. "Pravica mora na koncu zmagati. Vsaka stvar se na koncu razreši, samo čas je potreben,“ je povedala Čepinova, ki je takšen rezultat pričakovala.
 
Požar je napovedal, da bo vložil zahtevo za varstvo zakonitosti. "Kaj vi tega ne bi storili, če bi dobili takšno sodbo?“ je komentiral Požar. Če ne bo uspel s tem, napoveduje, da bo šel tudi na ustavno in evropsko sodišče.

tvit Bojan Požar | Avtor: PrtScr twitter @BojanPozar PrtScr twitter @BojanPozar
 
Svoj odziv na sodbo je delil tudi na twitterju. "Razkriješ – dokažeš prikrito in nezakonito prostitucijo, pa na sodišču fašeš kazen, tako je to v tej državi,“ je zapisal. "… kje drugje pa bi za isti članek dobil novinarsko nagrado. Faksimile absurdne sodbe ljubljanskega sodišča bom objavil v prihodnjih dneh. Noro je to, da na sodišču navedbe dokažeš, pa kljub temu dobiš kazen. Če bi jaz objavljal take kot Dejan Karba, bi fasal že 100 let zapora.“   


Združenje novinarjev in publicistov razplet presenetil

"Obenem pa smo v ZNP neprijetno presenečeni tudi nad razpletom tožbe Urške Čepin proti novinarju Bojanu Požarju. Kot je znano, je slednji objavil na svojem portalu Požareport posnetek erotične masaže, iz katerega je razvidno, da je erotično masažo opravljala prav ona. Kljub temu pa je bil Bojan Požar že pred letom dni po sojenju, ki je bilo zaprto za javnost, obsojen na denarno kazen sedem tisoč evrov, sodba pa je nedavno postala pravnomočna. Tožba je Požarja bremenila kaznivega dejanja zoper čast in dobro ime oziroma raznašanje zadev iz osebnega in družinskega življenja, ki lahko škodijo časti in dobremu imenu, čeprav je šlo dejansko za poslovne aktivnosti Urške Čepin in čeprav gre za javno osebo."

Komentarjev 9
  • MarkoK 19:09 02.oktober 2014.

    Dragi Bojan Požar, nedavno si pisal, da si slovenski Julian Assange in kapo dol res si podalpski 'Asanžek'. :D Za razliko od Juliana se sicer ukvarjaš s pisanjem nepreverjenih informacij o ljudeh, ki so za razliko od tebe nekaj ...prikaži več naredili v življenju.Za razliko od Juliana je bistvo tvojega 'raziskovalnega' novinarstva škodovati ljudem, ki se trudijo v življenju in s svojim delom prehranjujejo nešteto družin. Za razliko od Juliana se tvoj TRR polni na račun 'oglaševalskega prostora'. Oglase seveda pridobivaš s tem, da ljudem ne hodiš po glavi.Za razliko od Juliana tvoje delo temelji na lažeh, prevarah in še bi lahko naštevali. Takšen pač si, človek ti tega pač ne more več zameriti, lahko pa ti privošči, da te ena 'turbo estradnica' pohodi kot mravljico in ja vsem nam je to neznanski užitek. Z Barbrbo uživajta v navideznem raju in seveda tolažita se, da smo vsi okoli vaju 'telebajski'... Urška Čepin, Miro Senica, Ivana Šundov, Nina Keder in vsi, ki te tožijo

  • nostradamus 12:56 02.oktober 2014.

    kot zensko kot mater bi jo bilo lahko sram zal pa se ne more sprijazniti z golo in posneto resnico bi napisal kako pri nas imenujemo taksne zenske a saj ce smo posteni nikoli v zivljenju ni zasluzila s trdim ...prikaži več delom no ja morda je bilo trdo tisto v njenih rokah sicer pa se je sama medijsko izpostavljala in iskala svoj kos medijske pozornosti torej tudi porno zvezdnice uzivajo medijsko slavo in ta ji bo za vecno zagotovljena

  • Avatar frnazzi
    frnazzi 12:55 02.oktober 2014.

    URŠKA HOČEVAR ČEPIN – že samo iz teh treh nazivov jasno izhaja Urškino zasebno delovanje. Če vzamemo v obzir našo slovenščino, ki se neustavljivo dopolnjuje z anglizmi, potem lahko razberemo, da URŠKA HOČE VAR(ianto) ČEP IN, kar v slovenščino prevedeno ...prikaži več pomeni, da si Urška pač želi zamašiti svojo špranjo (ČEP IN). Jezik torej ni samo za lizanje, kenede!