Magazin > VIP
128 ogledov

Zaradi posnetkov mu grozi zapor

Bojan Požar
1/2
Mediaspeed.net
Danes sta pred sodnika zaradi razvpitih videoposnetkov stopila Urška Čepin in Bojan Požar.

Bojanu Požarju bodo 8. oktobra na Okrožnem sodišču v Ljubljani začeli soditi zaradi domnevnega opravljanja Urške Čepin, zaradi česar Požarju grozi do pol leta zapora. Čepinova se je namreč odločila, da sama prevzame pregon proti Požarju, in proti njemu vložila zasebno kazensko tožbo.

Zjutraj sta zato oba stopila pred višjega sodnika Marjana Pogačnika, ki je na predobravnavnem naroku  Požarju ponudil, naj sam prizna krivdo in se v zameno s tožilstvom pogodi za kazen, a Požar na to očitno ni pristal. Zato se proti njemu čez štiri tedne začne sojenje oziroma glavna obravnava, ko bo Požar predvidoma tudi podal svoj zagovor.

Dosegla izklučitev javnosti

Čepinova Požarja preganja zaradi kaznivega dejanja opravljanja; gre za kaznivo dejanje zoper čast in dobro ime oziroma raznašanje zadev iz osebnega in družinskega življenja, ki lahko škodijo časti in dobremu imenu. Spomnimo, da se je Požar na Okrožnem sodišču v Ljubljani znašel zaradi nazornih vidoposnetkov, ki jih je aprila lani objavil na spletni strani Pozareport.si. Posnetki prikazujejo Čepinovo, ujeto pri opravljanju spolnih storitev, za katere naj bi po poročanju Požareporta računala od 120 do 150 evrov.

Danes je pooblaščenka Urške Čepin, odvetnica Tea Mlinar Kovačič, predlagala izključitev javnosti, ker da gre za intimne in družinske zadeve oškodovanke, Požarjev zagovornik pa je temu nasprotoval, češ da je javnost z zadevo že seznanjena. Višji sodnik Marjan Pogačnik je ugodil Čepinovi in javnost izključil iz današnje in vseh nadaljnjih obravnav. Požar je sodniško odločitev ob odhodu iz sodne dvorane komentiral: "To je višek, da novinarju sodijo brez javnosti."

Odvetnica Čepinove je bila zadovoljna, da so njenemu predlogu ugodili, in izdala, da so predlagali tudi zaslišanje prič. Čepinova dogodkov za sodnimi vrati ni želela komentirati, povedala je le, da norčevanja ne bo dopustila: "Tožim ga zaradi spornih objav, zaradi objav, ki se javnosti ne tičejo, in posledično blatenja mojega dobrega imena. Res je, da sem javna osebnost, vendar ne bom pustila, da se iz mene dela norca in piše, kar mu pač pade na pamet."

Komentarjev 18
  • Žurnalček 08:58 22.marec 2014.

    No, sej Urška ni slabo ime .

  • Žurnalček 08:57 22.marec 2014.

    PROSTITUTKA toži zaradi časti in dobrega imena? No sedaj pa res lahko vidimo in sklepamo , da je tudi fuknjena , pa ji je tisto prvo lahko oproščeno , saj ne ve kaj dela !

  • endrug 13:14 12.september 2013.

    Prostitucija ni kazniva. Le posredovanje pri prostituciji (zvodništvo). Objava posnetka brez privolitve pa je kazniva.