Magazin > Film & Glasba & TV
663 ogledov

Žarometi: To so dobitniki!

Domen Valič, Nina Pušlar
1/22
Saša Despot
Na Gospodarskem razstavišču je revija Vklop podelila nove slovenske medijske nagrade "žaromete".

Žarometi so nagrade tistim, ki so bili v preteklem letu v medijih najbolj obsijani in opaženi s strani gledalcev in poslušalcev, medijskih ustvarjalcev, poznavalcev in strokovnjakov. Štiriindvajset članov strokovne žirije, v kateri so bili med drugim Jure Longyka, Jonas Žnidaršič, Ivana Šundov, Gojmir Lešnjak, Jože Potrebuješ, je s točkovanjem določilo po deset najboljših na področju glasbe, filma in igre ter televizije, uredništvo revije Vklop pa je določilo prejemnika žarometov za družbeno odgovorni projekt leta in za medijsko legendo. Žaromet za medijsko legendo je podelil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Podelitev so vodili Ana Maria Mitić, Miha Brajnik, Ajda Smrekar in Klemen Janežič.

Najprej so podelili nagrado za najbolj zabavno televizijsko oddajo. Dobili so jo ustvarjalci oddaje Vse je mogoče (TVS). Bojan Emeršič je povedal, da je ta nagrada zanj pomembna iz več razlogov. Prvič zato, ker je lahko po petih letih spet oblekel poročno obleko, ki mu je še vedno prav, drugič pa zato, ker gre pri tej oddaji za zahteven projekt.

Kipec za pesem leta je prejela Nina Pušlar (To mi je všeč). "Hvala ekipi, s katero smo skupaj ustvarili pesem. Odkar se je zgodila so koncerti nekaj posebnega. Ko pogledam leto 2016, sem najbolj vesela, da so bile med najbolj predvajanimi pesmi prav slovenske skladbe. Zato čestitke tudi ostalim. Želim si, da bi se v bodoče glasbeniki še bolj povezali,“ je povedala pevka.

Za igralca leta so razglasili Domna Valiča. "Hvala komisiji in gledalcem Usodnega vina, da spremljate našo produkcijo in našo serijo in tudi drugo slovensko produkcijo,“ je povedal igralec.

Nagrado za najboljšega voditelja informativne oddaje je dobil Slavko Bobovnik, ki po nagrado ni prišel, "ker se je moral odločiti med žarometi in med ženo“. Imela sta pomembno obletnico …

Ljerka Bizilj in Branko Čakarmiš sta podelila nagrado za "glas leta“. Prejel ga je Jan Plestenjak, ki se je najprej zahvalil svojemu bendu. "Biti na odru s takšnimi ljudmi je noro veselje. Hvala moja publika, izjemno vas spoštujem,“ je še dodal.

Najbolj nabrušen jezik pa ima Jure Godler. "Hvala lepa vsem gledalcem in vsem, ki delajo našo oddajo. Predvsem sem hvaležen predsedniku Pahorju, ki nam dela oddajo,“ je povedal voditelj.

Žaromet za najboljšo tekmovalno oddajo je dobila oddaja MasterChef. Po nagrado so prišli Alma Rekić, Luka Jezeršek in Karim Merdjadi. "Nikoli si ne bi mislil, da bodo trije kuharji stali na odru in prejeli medijsko nagrado,“ je povedal Karim, Luka pa je dodal: "Nikoli in nikdar si nisem mislil, da bom stal na tem odru, ker med prireditvijo ponavadi pripravljamo hrano za druženje po prireditvi.“

Nagrado za najboljšo igralko je dobila Katarina Čas. "Moja prva nagrada, tako da „yay“,“ je povedala Katarina in dodala, da bo "žarkota“ z veseljem vzela domov.

Za najboljšega voditelja razvedrilne oddaje so razglasili Denisa Avdića. "Gledalcem bom naredil uslugo. Bom kratek. Hvala. Čao,“ je vse, kar je Denis povedal v zahvalnem govoru.

Žaromet za družbeno odgovorni projekt leta je dobil projekt 20 za 20, ki zbira sredstva za nakup inštrumentov in jih podarja mladim po Sloveniji. "Okoli 20 tisoč otrok že lahko igra na nova glasbila,“ je povedal Marko Soršak – Soki, ki v nagradi vidi motivacijo za naprej.

Nagradili so tudi film Pr' Hostar (najboljša filmska zgodba leta), predsednik Borut Pahor pa je podelil nagrado za medijsko legendo. Dobil ga je Demeter Bitenc. "Gospod predsednik, v veliko čast si štejem, da prejemam to žlahtno priznanje za življenjsko delo iz rok predsednika države Slovenije, gospoda Boruta Pahorja. Hvala lepa. Težko je. Kar držite ga še. Naj država nosi težo. Zahvaliti se moram tistim, ki so me potrdili, da prejemam to nagrado na tej premierni predstavitvi žarometov, in to je revija Vklop. Zavedam se teže te nagrade. Nagrada za življenjsko delo je najbolj žlahtna nagrada, ki jo lahko dobiš. Globoko jo cenim,“ je povedal Bitenc.

To so kategorije in vsi nominiranci:

PESEM LETA
- To mi je všeč (Nina Pušlar)
- Pesem (Manca Špik in Kvatropirci)
- Srce za srce (Alya)
- Všeč tko k je (Nipke)
- Nabiralka zvezd (Tabu)
- Stari komadi (Vlado Kreslin)

GLAS LETA
- Nina Pušlar
- Alya
- Jan Plestenjak
- Manca Špik
- Prismojeni profesorji bluesa
- Ditka

FILMSKA ZGODBA LETA
- Pr' Hostar
- Houston, imamo problem
- Pod gladino
- Nika
- Pojdi z mano
- Nočno življenje

IGRALKA LETA
- Katarina Čas
- Nina Ivanič
- Ajda Smrekar
- Saša Pavlin Stošić
- Pia Zemljič
- Ylenia Mahnič

IGRALEC LETA
- Domen Valič
- Primož Forte
- Klemen Janežič
- Goran Hrvaćanin
- Jernej Šugman
- Lotos Vincenc Šparovec

ZABAVNA TV-ODDAJA LETA
- Slovenija ima talent (Pop TV)
- Vse je mogoče (TVS)
- Slovenski pozdrav (TVS)
- Ta teden (Planet TV)
- Znan obraz ima svoj glas (Pop TV)
- Dan najlepših sanj (Pop TV)

VODITELJ/ICA INFORMATIVNE ODDAJE
- Slavko Bobovnik
- Uroš Slak
- Darja Zgonc
- Jelena Aščić
- Rosvita Pesek
- Jerca Zajc Šušteršič

TEKMOVALNA TV-ODDAJA LETA
- Slovenija ima talent (Pop TV)
- Kmetija (Planet TV)
- Vem (TVS)
- Taksi (TVS)
- Male sive celice (TVS)
- MasterChef (Pop TV)

NABRUŠEN TV-JEZIK LETA
- Lado Bizovičar
- Denis Avdić
- Jure Godler
- Vesna Milek
- Marcel Štefančič
- Jože Robežnik

GOSTITELJ/ICA RAZVEDRILNE TV-ODDAJE LETA
- Peter Poles
- Bojan Emeršič
- Denis Avdić
- Bernarda Žarn
- Vid Valič
- Jože Robežnik

Komentarjev 5
  • Tupamaros 07:36 27.februar 2017.

    Ni kaj, zbrala se je združba za medsebojno občudovanje. Oni multipraktik Pahor pa koristi vsako pasjo procesijo. Cirkus smo plačali mi po sistemu ideja naša denar vaš

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:27 27.februar 2017.

    Kako lahko izberejo za najboljšo TV oddajo Vse je mogoče,saj take bede človek še ni videl.Meni je oodaja delovala,kot prenos iz psihiatrične ustanove,saj je blo slišat in videt kup enga vpitja,zmedenih tekstov in letanja po odru.Gledalci so pa itak ploskali ...prikaži več na ukaz napisov APLAVZ??In tako mečejo naše ojrote za vsemogočo bedo in blišč med seboj prepletenih akterjev,ki si vračajo usluge in služijo na naš račun.

  • nergač 03:37 27.februar 2017.

    A sem tole oslarijo spet jaz plačal?