Magazin > VIP
4948 ogledov

Zato Helene Blagne ni bilo na sodišče

Mitja Zaman Saša Despot
Sodnica zavrnila izključitev javnosti.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani bi se danes spet morala soočiti pevka Helena Blagne in njen nekdanji soprog Mitja Zaman, ki od nje in sina Kristijana zahteva 150 tisoč evrov in vračilo daril. Pevke na sodišče ni bilo, saj je bila v Beogradu na snemanju. Sodnica je zavrnila izključitev javnosti.

David Sluga, odvetnik Helene Blagne, je zavrnil možnost mediacije med strankama. Pevka ni vložila določenih dokumentov, med drugim kupoprodajne pogodbe za stanovanje na Celovški cesti in stare dohodninske odločbe. Sluga je na to odgovoril, da je to breme tožnika: "Dokazno breme je na tožniku. Ker tako določa 215. člen Zakona o pravdnem postopku (ZPP) in ker sta tožeči stranki sklenili veljavni notarski sporazum, v katerem so zajeta vsa premoženjska razmerja. Zakonodaja ne predvideva, da bi se dokazno breme preneslo na toženo stranko."

Na sodišču poleg pevke tudi ni bilo prič. Kot so povedali, za nekatere Zamanove priče niso imeli kontaktov. Helenin odvetnik Sluga je na to odgovoril: "Tožnik ni izpolnil formalnih pravil, da bi sodišče priče lahko zaslišalo."

V postopku je predlaganih 13 prič, nekateri od njih so tudi iz tujine. Poklicani bosta tudi odvetnica in notarka, ki sta sestavljali notarski zapis o delitvi premoženja.

Zaman so oprostili plačila sodnih taks

Zamana so oprostili plačila sodnih taks za prvo tožbo in za spremembo tožbe, kar se na sodišču tretira kot nova tožba. Sluga se s tem ni strinjal, saj je Zaman direktor podjetja in ne izpolnjuje kriterijev za takšno oprostitev. "Lahko je vlagati neutemeljene zahtevke, če ti država za to ne obračunava kot to zaračunava drugim državljanom," je povedal Helenin odvetnik. Zaman je zanikal namigovanja, da je v postopku za oprostitev sodnih taks kdaj zamolčal, da je lastnik in direktor podjetja. 

V drugi tožbi je ohranil enak znesek, torej 150 tisoč evrov,  a dodal nove zahtevke, kar pomeni, da je skupni znesek višji od 150 tisoč evrov. Sluga niti ne ve, koliko bi Zaman sploh hotel od nekdanje žene.

Nadaljevanje bo v začetku decembra, ko bodo zaslišali priče.

Helena Blagne Neverjetno! Magazin To je Helena Blagne šele sedaj izvedela o nekdanjem možu

Zaman, trdi, da je bilo med ločitvijo s prvo ženo Olgo 'veliko hude krvi', zato je vse svoje imetje, stanovanja in lokale, pisal na Blagnetovo. Med letoma 2002 in 2005 naj bi po svojih besedah zaslužil 470 tisoč evrov. "Ta sredstva je vložil v premoženje, ki ga zdaj uživa le toženka,“ je zatrdil njegov odvetnik, med tem ko je slovenska diva zatrdila, da je bil v tem času njen bivši mož brezposeln.
Pevka je povedala, da sta leta 2012 sklenila notarski sporazum, na podlagi katerega je bilo njuno imetje razdeljeno: "Zakaj ta postopek? Zame je zgodba končana. Premoženje sem razdelila. Notarski zapis je verodostojna listina."

Glede domnevnih dragih daril, ki naj bi jih dobivala od moža, pa je Blagnetova izjavila, da je denar za krzneni plašč šel z njenega računa, dragih potovanj pa ni bilo.

Komentarjev 1
  • klincek 14:07 02.oktober 2017.

    Pa koga to briga.