Magazin > VIP
4082 ogledov

Zato je princesa javno spregovorila o svojih zdravstvenih težavah

eugenie
Objavila je rentgensko sliko.

Hčerka britanskega princa Andrewa, 28-letna Eugenie, se v javnosti nikoli ni izpostavljala, sedaj pa je na Facebooku delila osebno zgodbo. 

Mlada dama je objavila rentgensko fotografijo svoje hrbtenice in razkrila, da ima skoliozo – tridimenzionalno deformacijo hrbtenice in telesa. Stanje so pri njej zdravniki diagnosticirali, ko ji je bilo 12 let. Deformacija se povečuje z rastjo, brez zdravljenja bi lahko povzročala resne težave v odraslem obdobju, zato je pomembno, da se stanje otrok in mladostnikov pozorno spremlja. 

 

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie) on

Princesa je rentgensko sliko objavila ob mednarodnem dnevu skolioze, da bi javnost opozorila na številne paciente s to deformacijo. Napisala je, da je ponosna, da fotografije lahko deli s sledilci in se zahvalila osebju bolnišnice Royal National Orthopaedic Hospital, v kateri se zdravi in katere častna pokroviteljica je. 


 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.