Magazin > VIP
6228 ogledov

Zato je snidenje med kraljem in princem Harryjem trajalo le pičlih 30 minut

princ harry Profimedia
Kljub temu je Harry vesel, da se je z očetom srečal.

Britanski dvor je v začetku meseca sporočil, da je kralj Karel III. zbolel za rakom. Za katero vrsto raka gre, ni znano.

Njegov sin Harry je takoj pripotoval v Veliko Britanijo, da bi se z očetom srečal. V Londonu je preživel le 26 ur, nato pa odpotoval nazaj v ZDA. Verjetno je bil razočaran, saj je načrtoval daljši obisk. Mediji so poročali, da je želel z očetom nekaj dni preživeti na posestvu Sandringham, a so mu že na letališču povedali, da se bo kralj z njim sestal na posestvu Clarence house in da naj si poišče hotelsko sobo. Snidenje s kraljem je trajalo le pičlih 30 minut. Zlobni jeziki pravijo, da Harryja niso povabili v Sandringham, ker so se bali, da se ga nato ne bodo več znebili, a to ne drži. Novinar Robert Jobson je za The Sun povedal, da je bilo srečanje kratko, ker so se želeli izogniti stresnim temam. "Obvarovati ga želijo pred visokim krvnim tlakom. Kralj je bolan in se zdravi. Potrebuje mir. Po začetnem poljubu, objemu in pozdravu, kakšna bo tema pogovora? Takša, ki ti bo dvignila krvni tlak," je razložil Jobson. Kralj naj bi bil že šest minut po Harryjevem obisku na poti do helikopterja, s katerim je odletel na posestvo Sandringham. 

Čeprav je bil obisk kratek, je Harry vesel, da je očeta obiskal. "Ljubim svojo družino. Da sem lahko skočil na letalo in ga videl ter z njim preživel čas - za to sem zelo hvaležen." Harry tudi verjame, da bi očetova bolezen lahko družino spet povezala.