Magazin > VIP
5064 ogledov

Zato princesa Diana v tem avtu ni mogla preživeti

princesa Diana Reuters
Avto, s katerim je princesa Diana v Parizu doživela prometno nesrečo, je bil zelo nevaren.

Mercedes, v katerem je leta 1997 življenje izgubila princesa Diana, je bil, kot pišejo poročila o nesreči in avtomobilu, zelo nevaren. Informacijo so prvič po dvajsetih letih razkrili v najnovejšem dokumentarnem filmu, ki obeležuje obletnico Dianine smrti.

36-letno princeso so v mercedesu peljali na ogled Pariza, ko je voznik izgubil kontrolo nad vozilom v enem od pariških predorov. Diana, njen fant Dodi Fayed in voznik Henri Paul so umrli, Dianin osebni varnostnik pa je preživel.

V dokumentarnem filmu trdijo, da je bilo vozilo, ki je bilo za Diano usodno, zelo nevarno, saj naj bi pred to nesrečo že udeleženo v hudo prometno nesrečo. V prvi nesreči, dve leti pred Dianino, naj bil avto popolnoma uničen, saj se je 'kotalil' po cesti. Zavarovalnice so zabeležile, da avto ni več za uporabo in ga poslale na uničenje. A so ga kasneje vseeno uredili, popravili in skoraj na novo sestavili.

Preiskave, ki so jih takrat vodile tako britanske kot francoske pristojne službe, so zaključile, da je bil za nesrečo kriv voznik Henri, ki je vozil pod vplivom alkohola in antidepresivov. Henri se je z divjo vožnjo želel izmakniti paparacem, ki so nadlegovali Diano.

Pascal Rostain, znani paparaci fotograf, je za dokumentarni film povedal: "Ta avto je bil prava polomija, nikoli ga ne bi smeli dati na cesto. Vozilo je bilo že prej udeleženo v nesrečo, se večkrat prekotalilo in je bilo poslano na uničenje, a so lastniki kasneje vseeno dobili dovoljenje, da ga obnovijo." Rostain je soavtor knjige Kdo je ubil Lady Di? (Who Killed Lady Di?, op. p.), po kateri je dokumentarni film tudi posnet.

Komentarjev 8
  • Žurnalček 03:27 03.junij 2017.

    Evo dokaza , jaz sem jih samo enkrat poslal v PM !

  • Žurnalček 03:22 03.junij 2017.

    Kaj se vtikaš v varnostne teme , ko pojma nimaš.Jaz sem npr. srećčal princezo Ano na križišču Vilharjeve in Šmartinske in je trajalo 5 sek , predno mi je registrator obrazov povedal , kdo je ona . Pa sem se ...prikaži večse tako presenetil , da se mi je nasmejala in mi pomahala !

  • Žurnalček 03:19 03.junij 2017.

    Da, naj te spomnim , da je Putin obiskal Magistrat ob 23.00 in da nobeden razen Župana ni vedel da pride ! Je pač najbolj varno in poceni !