Magazin > VIP
317 ogledov

"Zdravko Čolić ve, kaj sem nosila pred štirimi leti"

Alida Platiše Zdravko Čolić
1/3
Osebni arhiv
Alida Platiše je ena tistih oboževalk, ki je svojemu idolu zvesta že skoraj vso njegovo kariero. Zdravka Čolića spremlja že od prvega razreda osnovne šole, danes pa je stara 45 let.

Začelo se je pred nekaj manj kot 40 leti. Alida ga je spoznala prek televizije, ko je bila še v prvem razredu, in takoj jo je prevzel. "Ko si prižgal televizijo, je bil vedno tam (smeh), potem sem pač začela spremljati njegovo kariero. Imam vse njegove vinilke, tako majhne kot velike," razloži Alida, a hitro doda, da ni nekakšna obsedena oboževalka, temveč ga zelo ceni in spoštuje. "Predvsem cenim to, da je zdržal 40 let na sceni in da je res profesionalec." Pri tem je Alidi najbolj všeč dejstvo, da Zdravko ne meša zasebnega življenja z javnim, da je skromen in enostaven človek

Pred kratkim je Alida obiskala že njegov 36. koncert, hodi pa na koncerte od Prage do Niša. "Koncerti so se zelo spremenili, če primerjam prvega z zadnjimi. Seveda v pozitivnem smislu. Spremenil se je njegov glas, menim, da je zdaj definitvno boljši. Starejši je, boljši je."

"Zapomni si celo, kako si oblečen"

Svojemu idolu nikoli ni pošiljala pisem ali daril, ga je pa zato osebno spoznala in se po tem z njim tudi večkrat srečala. "Veste, do njega je zelo težko priti, ko pa prideš, so ti vrata odprta. Osebno sem ga spoznala leta 2006, čeprav sva se na koncertih gledala že dlje časa (smeh). Ko sem spoznala organizatorja njegovih koncertov v Celju, sem mu omenila, da bi ga rada spoznala. Od takrat naprej sem že nekakšen del ekipe, ko koncentrira pri nas."

Na Zdravkovih koncertih vedno stoji v prvi vrsti. Zato, ker tam naredi najboljše fotografije, pa tudi zato, ker Zdravko veliko komunicira s svojimi oboževalci. "On vedno preveri, kdo je v prvi vrsti in že točno ve, kdaj si bil na njegovem koncertu; zapomni si celo, kako si oblečen. Leta 2006 je točno vedel, kako sem bila oblečena leta 2002, tega se še jaz nisem spomnila (smeh)," pravi Alida in dodaja: "Zdravko daje oboževalce na prvo mesto, šele potem so na vrsti novinarji."

S taksijem iz Ljubljane do Beograda

Leta 2005 Alida nikakor ni smela zamuditi Zdravkovega koncerta v Beogradu, zato se je tja odpravila kar s taksijem. Ob vprašanju, kakšen je bil račun za taksi, se samo zasmeji in nadaljuje: "Ko sem prišla v dvorano, sem bila v ozadju, zato sem takrat prvič v življenju preskočila ograjo, da sem lahko prišla do novinarjev, ki so imeli VIP akreditacije. Enega sem prosila, če bi mi jo lahko posodi, da grem do odra in poslikam Zdravka. Ko sem mu jo vrnila, me je za ramo prijel varnostnik in mi rekel, da me je videl. A k sreči ni storil nič, samo rekel mi je, naj zdaj stojim pri miru (smeh)."

Alida ima takšnih zgodbic še veliko in upa, da jih bo imela še več. "Če rečeš, da si oboževalec nekoga, zame pomeni, da res spremljaš njegovo kariero in obiskuješ koncerte. Nekdo, ki reče, da je oboževalec, a je bil na zadnjem koncertu pred šestimi leti, ni pravi oboževalec," dodaja za konec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.