Magazin > VIP
615 ogledov

Zdravnik: "Elvis umrl zaradi zaprtja"

elvis presley Žurnal24 main
Pred natanko 34 leti je umrl pevec Elvis Presley. Njegov osebni zdravnik je zdaj razkril "pravi vzrok smrti".


Doslej je veljalo, da je Presley umrl zaradi srčne aritmije, ki je nastala zaradi čezmernega uživanja drog in debelosti. Njegov zdravnik, George Nichopoulos - Nick, ki ga je takrat oživljal, pa pravi, da to ni res. V svoji knjigi The King and Dr. Nick je zdaj razkril pravi vzrok Elvisove smrti. Zvezdnik naj bi po njegovih besedah umrl zaradi kronične zaprtosti. "Ko je umrl, nismo bili prepričani, kaj točno je povzročilo njegovo smrt, zato sem se lotil raziskovanja. Pri tem mi je pomagalo več zdravnikov, ki so se ukvarjali s kronično zaprtostjo in težavami, ki so s to boleznijo povezane," pravi dr. Nick.

Premer Elvisovega črevesja naj bi v času njegove smrti meril približno 12,7 centimetra, kar je skoraj dvakrat preveč. Po poročanju National Enquirerja naj bi bilo poleg tega tudi dvakrat predolgo. "Vse do obdukcije nismo slutili, da so posledice njegovega zaprtja tako velike."

Tovrstne težave so v tistem času zdravili le s kolostomom, kar pa je pevec odklonil. "Bilo ga je sram. Poleg tega se je bal, da bi se na odru podelal. Če bi v poseg privolil, bi bil še živ," je še izdal zdravnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.