Magazin > VIP
4203 ogledov

Žena predsedniku Perutnine Ptuj perutničke doma brani

Tibor in Karin Šimonka Mediaspeed.net
Osebna trenerka in mlada mamica Karin Šimonka, ki je zaprisežena veganka, o tem, kako njena pravila spoštuje mož Tibor Šimonka, predsednik uprave Perutnine Ptuj.

Karin, ki že dolga leta živi v duhu ljubezni do živali, pravi, da njen mož, sicer predsednik uprave Perutnine Ptuj Tibor Šimonka, doma spoštuje njen način življenja. "Doma se prehranjujemo striktno vegansko, v hladilniku nimamo niti enega živila živalskega izvora. Moj mož to spoštuje, se doma tudi sam prehranjuje na tak način in celo kuha, zelo dobro kuha. Ve, da se ne bi dobro počutila, če bi si v moji kuhinji pekel meso ali grel mleko. Izven doma pa si seveda privošči meso, saj med tednom večinoma kosi zunaj," nam je razkrila Karin in v smehu povedala, da perutničke tako ostanejo v službi: "In tudi poli salama. To je njegova služba. Prej je prodajal jeklo, sedaj perutničke."

Sicer pa je Karin svoj način prehranjevanja prenesla tudi na dvoletnega sina Alexandra Evana, trimesečna hči Sofia Ana pa se zaenkrat še doji. "Seveda se zavedam, da sinu ne bom mogla preprečiti uživanja mesa, če si bo tega želel, a zaenkrat te želje še ni pokazal. Mu pa vedno, kadar gremo na kakšen rojstni dan, doma prej pripravim alternativo, kot so razne tablice, puding ali naš organski sladoled. Ta način prehranjevanja zahteva ogromno časa in sama sem se ga lotila v času, ko še nisem imela družine, ko sem kot osebna trenerka dobro zaslužila, delala le šest ur na dan in sem celo popoldne lahko posvetila le hrani. Danes bi z dvema majhnima otrokoma to težko izpeljala, potrebovala bi zelo veliko motivacije. Vendar, kjer je volja, tam je moč in vesela sem, če s svojimi izkušnjami še koga spodbudim k tovrstnim prehrambenim navadam."

Komentarjev 13
  • patron 16:07 05.avgust 2016.

    hahaha... duhovito

  • Majazmaja 11:14 15.april 2016.

    Moja svakinja je bila vegetarijanka. Tista najbolj zagrizena. Ko je njen otrok že začel jesti gosto hrano in so prišli k meni na obisk, sem jo vprašala, kaj naj mu skuham. Dala mi je smernice, katero zelenjavo IN meso naj ...prikaži več zmiksam (nimam otrok in sem hotela pripraviti okusno). Ko sem potem napeljala, da je povedala, kaj otroku pripravlja, je na koncu komentirala samo, da je vegetarijanka ona, otrok pa bo, dokler ga bo pod njeno streho, jedel to, kar mu bodo pripravili, torej tudi meso. In da mu ona pripravlja to, kar morajo taki otroci jesti za normalen razvoj, torej tudi perutnino, ribe, včasih govedino in da je s tem, ko sta se z mojim bratom odločila za naraščaj, sprejela to, da bo morala pripravljati meso. Ko se bo osamosvojil, bo pa lahko vegetarijanec, presnojedec oz. karkoli bo že hotel. Svakinja že nekaj let ni več vegetarijanka. Tale Karin je pa ena kokoš. Če pravilno razumem, otrok na rojstne dneve nosi svojo hrano, da se ne bi 'kontaminiral' z 'navadno?' Uf, upam stavi

  • dusan72 02:58 15.april 2016.

    Načeloma nimam nič proti raznim VEGE osebkom, ampak... že od pradavnine človek NI RASTLINOJED in telo za svoj razvoj potrebuje tako sadje, zelenjavo... kot tudi meso. Ali je to najbolj zdravo ali ni... ne bi o temu. Me pa pri ...prikaži več teh "razsvetljencih" ponavadi zmoti, da svojim otrokom tako ali drugače dirigirajo KAJ naj jejo. "Sinu ne preprečujem, mu pa vedno pripravim alternativo..." HINAVŠČINA v enem stavku, da ni večje. Tale ne bi bila moja žena niti 24 ur.