Magazin > VIP
70 ogledov

Žigo moški napadel sredi Ljubljane

Žiga Puconja Kanal A
Tekmovalec iz Big Brotherja nam je povedal, da ga je sredi Ljubljane ogovoril moški, ki ga je kasneje tudi napadel. Prijatelji so mu pomagali, policisti so bili prepozni, da bi napadalca ujeli.

"S Tiborjem in dvema prijateljema sem čakal taksi v centru Ljubljane na Dalmatinovi. Do mene je pristopil nek moški in me vprašal, če sem jaz tisti kreten in Big Brotherja. Sem rekel, ja živijo, jaz sem Žiga iz Big Brotherja in kar na enkrat je začel skakati vame. Nič mi ni bilo jasno. Potem sem začel teči in nato so prijatelji dojeli zakaj gre ter so stopili v akcijo," je za Žurnal24 povedal Žiga.

Dodal je, da so napad videli tudi drugi ljudje, taksisti in da nihče ni nič storil, poleg tega pa poudaril, da so policisti potrebovali kar 20 minut, da so prispeli, čeprav je policijska postaja le dve ulici stran. "Res, grozno odzivni so bili," je s kančkom sarkazma povedal 29-letni Ljubljančan.

Dodal je, da si je obraz zavaroval z roko, a je nato dobil udarec v zapestje, ki je kasneje hudo zateklo. Pravi, da mu ni prijetno, saj vidi, da v zvezi s tem ne more nič narediti. "To se je zgodilo prvič odkar sem prišel iz hiše Big Brother in komaj čakam, da grem nazaj na ladjo. Ravno danes sem zaključil vse in odhajam sredi julija. Ta Slovenija, ne vem. Vsi trdijo, da smo zrastli in da je mentaliteta boljša, kar se tiče ksenofobije in homofobije, ampak ni nič boljše. V tujini do česa takega ne pride."

Glede Pijine zmage v povi Bih Brother pa pravi, da je zelo zadovoljen, da se je nekaj začelo premikati v tej smeri, a dodaja, da se vseeno 'drugačnost' še vedno ne sprejema tako kot v tujini: "Od začetka sem jo favoriziral in sem zelo vesel, da je zmagala drugačnost. Je pa smešno, da je drugačnost zmagala, v ozadju se pa vseeno dogajajo takšne stvari."

Komentarjev 10
  • westal 06:08 25.junij 2015.

    Zakaj bi morali policisti priti hitreje? Presodili so, da naj izzivalec prej dobi kakšno vzgojno saj njim zakon prepoveduje kaj takega.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:27 24.junij 2015.

    Nimam nč proti homoseksualcem, sam me pa mot da je Žiga mal preveč vzvišen vsaj kolikor sem ga lahko videl v Big Brotherju. Je pa res da se mi zdi pa napad totalno bedast in neumen. Sej nismo v vrtcu, ...prikaži več da ko ti en ni všeč da se morš vtikat vanj. Pač se ne družiš z njim, se ne ukvarjaš z njim in to je to. Ne rabš it na nizkotno raven. Nisi bog da bi lahko al pa moral odločat o tem kdo more živet tako al pa drgač.

  • markus 17:38 24.junij 2015.

    Tudi, če nekoga ne maraš, ker ti pač ni všeč, še ti to ne daje pravice, da ga udariš ali celo pretepeš. A ste normalni? Potem bi moral vsakega drugega skoraj usekati po (oprostite izrazu) gobcu. Kam pa pridemo, če ...prikaži več bi vsi hoteli težave "reševati" z nasiljem? Kdor tolerira nasilje, je za prijavit. Potem pa nas čudi petkov umor v Zlatoličju. Vidim, da je ogromno psihopatov v naši družbi. Gej ali ne, nima veze. Več kot očitno je, da Slovenija ni takšna država, v kateri bi bilo prijetno bivati. Je povedal kar pravilno. Grem v tujino in takoj opazim razliko. Tam ljudje živijo zase, ne za druge. Pa lep pozdrav.