Magazin > VIP
1917 ogledov

Znano, kaj bodo naredili s prinčevimi posmrtnimi ostanki

kraljica Margrethe, princ Henrik
Princ Henrik ni želel biti pokopan ob svoji ženi, kraljici Margrethe.

Danska je ovita v črnino. V torek je namreč umrl mož kraljice Margrethe, Henrik. Konec januarja so ga prepeljali v bolnišnico, kjer so mu odstranili benigen tumor v pljučih. Na žalost je princ nato zbolel za pljučnico, zaradi katere so se pojavili zapleti, ki so bili zanj usodni. Dočakal je 83 let.

danski dvor Danci žalujejo Magazin Umrl je danski princ Henrik

Le nekaj mesecev pred smrtjo je dvor povedal, da ima Henrik demenco, s čimer so poskušali upravičiti njegove izjave, da ga je kraljica pustila na cedilu in da bi morala razumeti, da sta kot mož in žena enakopravna, čeprav ni bil nikoli okronan za kralja. To je tudi razlog, da ni želel biti pokopan ob svoji ženi, ki je javno že povedala, da bo njegovo željo spoštovala.
kraljica Margrethe, princ Henrik Magazin Bolezen! Dvor razložil prinčevo bizarno obnašanje

Sedaj je znano, kako bo potekal pogreb. Slovo bo potekalo v manjšem krogu, saj princ ni želel imeti državniškega pogreba. Njegovo krsto bodo danes premestili v dvorec Amalienborg, jutri pa v cerkev Christiansborg, kjer bo v soboto potekala žalna slovesnost. Del pepela bodo nato zakopali v zasebnih vrtovih dvorca Fredensborg, del pa raztrosili v dansko morje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.