Magazin > VIP
1447 ogledov

Znano, kam je pobegnil kralj Juan Carlos

kralj juan carlos Profimedia
V začetku meseca je odšel v izgnanstvo v tujino.

V začetku avgusta je nekdanji španski kralj Juan Carlos razglasil, da zapušča svojo domovino. Tega menda ni naredil povsem prostovoljno. Njegov sin, kralj Felipe, naj bi ga prosil, da zapusti Španijo, saj so škandali, v katere je vpleten Juan Carlos, škodili kraljevi družini.

Vrhovno sodišče v Madridu je 8. junija uvedlo preiskavo proti nekdanjemu kralju zaradi domnevnih podkupnin, ki mu jih je plačala Savdska Arabija v okviru posla gradnje hitre železnice. Podobna preiskava poteka tudi v Švici. V središču preiskave je okoli 100 milijonov ameriških dolarjev, ki naj bi jih Savdska Arabija na skrivaj plačala leta 2008 Juanu Carlosu na švicarski račun, potem ko je Španija dobila pogodbo za izgradnjo hitre železnice med Meko in Medino. Špansko sodišče skuša ugotoviti odgovornost nekdanjega kralja, vendar se lahko zaradi njegove imunitete osredotoči le na dejanja, ki jih je storil po abdikaciji.

Mediji so vse od novice, da nekdanji kralj odhaja v izgnanstvo, špekulirali, kam se je preselil. Dvor je sedaj razložil, da se že od 3. avgusta nahaja v Abu Dhabiju. Njegova žena je ostala v Španiji.

Letizia, Felipe Magazin Kralj Felipe s škandaloznim očetom prekinil vse vezi

Največji slovenski Youtube šov Joongla star je pred vrati! Ne zamudi ga!

joonglaa | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.