Magazin
23 ogledov

Z jazzom v prihodnost

Za letošnjo obletnico Jazz festival Ljubljana v Križankah pripravlja poseben več Žurnal24 main
Jazz festival Ljubljana, ki se bo začel 29. junija, bo 50-letnico praznoval s številnimi domačimi in tujimi gosti.

"Naš cilj je, da presežemo ponudbo, ki je vezana le na večere," o letošnjem Jazz festivalu Ljubljana, ki praznuje 50. obletnico, pravi njegov direktor Bogdan Benigar. Festival, ki bo potekal na Metelkovi, v Cankarjevem domu (CD) in Križankah, se bo začel 29. junija z odprtjem razstave Hana Benninka v Mali galeriji CD in bo trajal do 4. julija.

Posebej za obletnico
" John Zorn je s skupino Electric Masada že nastopil v CD in dogovorila sva se, da bo njegov večer (4. julija v Križankah, op. p.) narejen posebej za to obletnico," enega izmed gostov predstavlja Benigar in dodaja, da festivalski program prinaša jazz, ki nastaja na relaciji New York–Chicago–Ljubljana s "posamičnimi skoki na druge celine".

Nastopili bodo tudi naši glasbeniki, med njimi Zlatko Kaučič & Evan Parker ter Nika Perunovič & Marko Zaletelj. "Večina koncertov je postavljena v mednarodni kontekst. Program ima prihodnost kjerkoli na svetu," zatrjuje Benigar in kot letošnjo novost izpostavlja skupni prostor druženja – Klub CD, ki bo posebej za to priložnost odprt od 10. do 3. ure zjutraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.