Magazin
18 ogledov

Za praznike darujte zdravje

Če obdarovani prostora za velike fitnes naprave nima, mu lahko podarite telovadn Žurnal24 main
Naprave so lahko dobro darilo. Cene se začnejo pri sto evrih.

Vadba
“Na področju naprav za vadbo na domu se smernice hitro spreminjajo. Pri vadbi, namenjeni krepitvi mišic, letos prevladujejo TRX-trenažerji, ki omogočajo vadbo celotnega telesa zgolj z dvigovanjem lastne teže. Pri trenažerjih pa je trend združevanja več naprav v eno; tovrstne naprave so praviloma dražje od klasičnih,” je povedal osebni in kondicijski trener Matej Cankar.

Izogibajte se neznanih znamk

Na trgu danes najdemo različne eliptične trenažerje, tekalne steze in tudi vibracijske naprave že za 600, 700 evrov, ampak te so večinoma kitajskega izvora in zato slabše kakovosti, ponujajo pa tudi manjši nabor funkcij kot enkrat dražji izdelki bolj priznanih proizvajalcev. Takšne tekalne steze ponujajo blaženje, vibracijske naprave pa več nastavitev amplitude gibanja,” je dodal Cankar.

Med napravami, namenjenimi kardiovadbi, pa se vračajo kolesa, ki so s ceno od sto evrov občutno cenejša od kombiniranih trenažerjev, ki imajo sicer številne prednosti v primerjavi s klasičnimi trenažerji, saj uporabnik sam določa način gibanja v obliki drsalnega koraka, steppinga ali eliptične vadbe, a so zaradi visoke cene redkejši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.