Magazin
54 ogledov

Začnite zniževati holesterol!

Žurnal24 main
»Počutim se dobro. Nemogoče, da bi imel povišan holesterol.« Se tudi vi prepoznate v teh besedah?

Povišana raven holesterola je med Slovenci zelo pogosta

Kar 69% odraslih Slovencev* ima povišano raven holesterola. Ker povišane ravni ne občutimo, pogosto ne ukrepamo, ampak raje iščemo izgovore. Previsoka raven pa je med pomembnimi dejavniki težav kardio-vaskularnega sistema in negativno vpliva na zdravje. Holesterol se vedno bolj nalaga v stene arterij, s tem povzroči težave pri pretoku krvi in zmanjša elastičnost žil, srce pa je zato bolj obremenjeno. Povišan holesterol je zato dejavnik tveganja za razvoj bolezni srca in ožilja in zelo pomembno je, da ga z zdravo prehrano in zdravim načinom življenja ohranjamo na normalni ravni.

 

Kaj povzroči povišano raven holesterola?

Glavni in najpogostejši vzrok za pojav povišane ravni holesterola je neprimeren način življenja. Sodobno življenje s hitrim tempom povzroča stres, hkrati pa nam ob vse več obveznostih zmanjkuje časa za kakovostno prehrano in redno telesno aktivnost. Pomembni dejavniki zvišanja ravni holesterola so še prekomerna telesna teža, neredna prehrana, uživanje hrane s preveč nasičenimi maščobnimi kislinami (maslo, meso in mesni izdelki, polnomastni mlečni izdelki …). Zdravju tako lahko koristi, če uživamo več rib, vlaknin, polnozrnatih žitaric, sadja in zelenjave.

 

Z znižanjem ravni holesterola poskrbite za svoje zdravje

Pomembno je, da nenehno skrbimo za svoje zdravje. Tudi če se počutite dobro, je pametno, da redno obiskujete zdravnika, saj lahko pri pregledu pravočasno predvidi, ali se bo vaša raven holesterola zvišala. Če zdravnik odkrije, da ste tudi vi med večino Slovencev s povišano ravnjo holesterola, jo lahko že z manjšimi spremembami načina življenja bistveno pomagate znižati. Zdrav življenjski slog je temelj – z zdravo prehrano in že zgolj 30 minut vsakodnevne telesne aktivnosti (hoja, kolesarjenje, tek …) lahko naredite veliko koristi vašemu telesu.

 

Z Danacolom na naraven način učinkovito znižajte raven holesterola

Pri nižanju ravni holesterola v krvi vam bo v veliko pomoč tudi Danacol. Danacol je okusen mlečni napitek z nizko vsebnostjo maščob. Vsebuje rastlinske sterole, ki v sklopu uravnotežene prehrane in zdravega načina življenja pomagajo znižati raven holesterola in ga tako izločijo iz telesa. Rastlinski steroli so zelo učinkoviti, a so v prehrani prisotni v zelo majhnih količinah, zato za njihov zadosten vnos poskrbimo z Danacolom**. Dokazano je, da le en Danacol na dan ob zdravem načinu življenja že v treh tednih zniža raven slabega holesterola v povprečju za 7 do 10 odstotkov.

* Raziskava Cindi 2002-2006. Odrasli moški med 35. in 65. letom starosti in odrasle ženske med 45. in 70. letom starosti.

** Ljudje, ki jemljejo zdravila za zniževanje holesterola, naj Danacol uživajo pod zdravniškim nadzorom. Zaužitje več kot 3 gramov dodanih rastlinskih sterolov na dan ni priporočljivo.

 

 

 

Pridobite si kupon za -15% popust.

Tudi če se počutite dobro, si ne zatiskajte oči! Če vaš zdravnik meni, da je potrebno, boste morali ukrepati takoj!

Najprej opravite test, ki bo razkril vašo raven holesterola v krvi. V primeru povišane ravni lahko z majhnimi spremembami življenjskega sloga in prehranjevalnih navad pripomorete k znižanju ravni vašega holesterola! Zato poskrbite za svoje zdravje in sodelujte v Danacolovem izzivu!

Hkrati uravnoteženi prehrani in rednemu gibanju naslednje tri tedne vsak dan dodajte še eno stekleničko Danacola.

Prepričajte se, da deluje! Če z učinkom ne boste zadovoljni, vam vrnemo denar.

Danacol znižuje raven holesterola na naraven način.

 

Več o Danacolovem izzivu na www.danacol.si.

DANACOL je namenjen izključno ljudem, ki želijo znižati raven holesterola v krvi. Ni primeren za prehrano nosečnic, doječih mater in otrok, mlajših od 5 let. Pomembna je raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Pred večjo spremembo prehrane se posvetujte z zdravnikom.

 

Ocenite svoje tveganje.