Magazin
336 ogledov

Zakaj imajo ženske raje barabe

seksi moški Shutterstock
Da ženske ljubijo barabe, že nekaj desetletij drži kot pribito. A zakaj? Zakaj bodo ženske raje izbrale barabo kot pa mirnega in prijaznega moškega? Našli smo deset razlogov.

Prijazni moški so preveč predvidljivi in niso dobri zaščitniki. Preveč se trudijo, medtem ko "barabe" predstavljajo izziv, ženske pa imajo že od nekdaj rade izzive. To je ugotovila spletna stran Askmen.com, ki je s pomočjo svojih bralcev našla tudi deset razlogov, zakaj imajo ženske raje barabe. Se strinjate z njihovimi rezultati?

Razlog št. 10: Dobri fantje predolgo oklevajo

Dobri in slabi fantje imajo povsem enake možnosti pri osvajanju žensk in oboji imajo enake možnosti zavrnitve. Edina razlika je ta, da se slabi fantje hitreje poberejo in gredo naprej, dobri fantje pa bodo zaradi tega še nekaj časa prizadeti. Ženske imajo torej veliko raje samozavestnega moškega, ki se bo sprijaznil z zavrnitvijo, kot pa moškega, ki si bo še tedne lizal rane.

Razlog št. 9: Dobri fantje so copate

Mnoge ženske menijo, da so dobri fantje copate, to pa je lastnost, ki je všeč le malokateri predstavnici ženskega spola. Večina jih raje vidi, da moški prevzame pobudo, da je gospodar in predvsem moški v pravem pomenu besede. Ženskam so seveda všeč dobri fantje, a tisti, ki imajo lastno voljo.

Razlog št. 8: Dobri fantje so dobri igralci

Ženske se dobrih fantov izogibajo, ker se ti pogosto pretvarjajo, da so nekaj, kar niso. To pogosto počnejo zato, ker hočejo osvojiti žensko samo zato, ker se zdi nedostopna. Ali pa jo hočejo osvojiti zaradi lastnega interesa, ker se želijo prebiti na njeno delovno mesto, v njeno družbo ... Dobri fantje imajo po menju mnogih žensk skrivne načrte, ki pa se ponavadi ne izkažejo za pozitivne.

Razlog št. 7: Dobri fantje so negotovi

Velik problem dobrih fantov je negotovost. Ves čas iščejo pozornost in potrditev, da so dovolj dobri. Pogosto so tudi preveč ustrežljivi in se neprestano trudijo, da bi bili všeč vsem. Če ženska takšnemu moškemu izkaže malo več zanimanja, bo hitro dobil napačen vtis. Takšni moški so lahko zelo naporni, saj namesto da bi žensko cenili, postanejo z njo obsedeni.

Razlog št. 6: Dobri fantje ne vladajo svetu

Ženske so bile od nekdaj obravnavane kot šibkejši člen, moški pa kot njihovi gospodarji. V preteklih desetletjih se je položaj sicer malce spremenil, a marsikatera ženska še vedno rada vidi, da nadzor prevzame moški. Navsezadnje so moški še vedno tisti, ki vodijo svet, in to niso dobri fantje.

Razlog št. 5: Prijaznost ni na vrhu seznama osebnih lastnosti

Če ženska primerja dva moška, ki jo onesrečujeta, prijaznost enega od njiju ne igra nobene vloge. Ženskam so bolj kot prijaznost pomembni videz, humor, socialni status in celo denar. Poleg tega ima prijaznost še psihološki efekt: pretirana prijaznost je lahko zelo moteča in pogosto ni dobro sprejeta.

Razlog št. 4: Dobri fantje hitreje zamočijo

Kot smo že ugotovili, se dobri fantje preveč trudijo, da bi ugajali, a s to lastnostjo lahko tudi hitreje razočarajo. Če se ves čas trudi, da bi zadovoljil svojo izbranko, bo slej ko prej zamočil in s tem razočaral svoje dekle, saj bo ta navajena na neprestano pozornost. Pomembno je, da ne stremi preveč k popolnosti, saj bo imel tako manj možnosti, da bo zamočil.

Razlog št. 3: Dobri fantje so nesamozavestni

O tem smo govorili že pri razlogu številka 10. Le nesamozavestni moški bodo objokavali zavrnitev ženske, ki je sploh ne poznajo, samozavestni pa se s tem ne bodo obremenjevali in se bodo raje posvetili kateri drugi. A tu ne gre le za nesamozavest pri zvezah, ženskam prav tako ni všeč, če so moški nesamozavestni pri svojem delu, da ne verjamejo vase in v svoje zamisli.

Razlog št. 2: Dobri fantje ne bodo priznali, da so si krivi sami

Ženske imajo rade dobre fante. Zelo. Stavek "Ženske ne marajo dobrih fantov" so si izmislili negotovi moški, saj so potrebovali tolažbo ob zavrnitvi. In seveda je lažje verjeti v to, kot pa se poglobiti vase in spremeniti svoje vedenje, dejanja in samopodobo.

Razlog št. 1: Dobri fantje sploh niso dobri

V večini primerov to drži kot pribito. Obstajajo namreč dobri fantje, ki jih ženske ne marajo zato, ker so nezanimivi in negotovi, ter dobri fantje, ki so prepričani, da mora ženska, ki jo povabijo v stanovanje, spati z njimi. Če pa jih ta presenetljivo zavrne, bodo prepričani, da jih je zavrnila zato, ker imajo ženske pač raje barabe.

Komentarjev 2
  • marlboro80 11:21 29.november 2011.

    debilen članek evo vam link : http://ne-smisel.blogspot.com/2006/07/ti-jaz-sem-emancipirana-enska-evo-ti.htmldejte rajši napisat 10 razlogov zakaj so slo.ženske tako ohole ,nedostopne vase zagledane nesamozavestne butareneumen članek naivne razoćarane pupe, , joža res je če bi se ženska manj ukvarjala z ...prikaži večz modnimi dodatki in svojim telesom, bila manj egoistična in se posvetila moškim bi bilo dosti lažje in lepše .ta članek je izmišljotina copy in paste in še ena buča, knjige nas učijo drugače prav tako ženske same!!tiste ki so v pravem smislu ta prava punca

  • jožateboža 08:29 18.november 2011.

    Jaz bi avtorici članka predlagal, da si prebere knjigo Die Frauen der Diktatoren, da bi malce bolje razumela psihologijo možkega in ženskega uma kar se tiče vladanja svetu. Sicer pa sodeč po teh razlogih je najbolje biti navadna "pizda" ...prikaži več pa se ne rabiš bati, da bi koga razočaral!Jaz se raje poslužujem samozavestne prijaznosti pri deklinah, pa moram reči da pali 200 na uro, je pa res , da nikoli ne moreš sprve vedeti kakšna je ženska ki jo nagovarjaš, zato pa se je treba vsake malo pazit :)