Magazin
102 ogledov

Zakaj s seksom počakati do poroke

ženska Shutterstock
V današnjem svetu, ki se ves čas vrti okrog seksa, je marsikateri ženski, ki se je odločila, da bo čuvala svojo deviškost, težko. A nikar ne obupajte, nase ste lahko zelo ponosne.

Čeprav družba že nekaj let ne razume, zakaj nekdo s seksom čaka do poroke, to še ne pomeni, da je z vami kaj narobe. V bistvu ste nase lahko zelo ponosne, saj to pomeni, da imate trdna načela in prepričanja, za katerimi stojite. Spolni odnos je nekaj najlepšega na svetu, a kljub temu ima vzdržnost kar nekaj prednosti. Preberite, katere.

Ni strahu pred nosečnostjo

To je zagotovo najboljša prednost devic. Skoraj vsaka ženska, ki ima spolne odnose, je namreč že vsaj enkrat trepetala pred nezaželeno nosečnostjo, kar povzroča veliko stresa. A ne samo ženskam,  tudi moškim, ki še niso pripravljeni na očetovstvo. Poleg tega so vam prihranjeni tudi številni glavoboli in nihanja razpoloženja, ki spremljajo kontracepcijske tabletke.

Nič spolno prenosljivih bolezni

No, skoraj nič. A brez spolnih odnosov ste veliko bolj varne pred boleznimi, kot so aids, sifilis, klamidija ... Tudi tu vam je prihranjeno veliko stresa. Še vedno pa morate biti previdne pri uporabi javnih stranišč.

Vaše razmerje ne temelji na seksu

V večini razmerij se vse vrti okrog seksa, vse je povezano z njim. Kaj pa če ga sploh ni? Potem se partnerja lahko osredotočata na druge stvari in se čustveno lahko zbližata bolj kot s spolnim odnosom. Razmerje postane globlje, zato bo seks, ko se bosta enkrat odločila zanj, toliko lepši in res nekaj posebnega.

Vaš moški bo ponosen

Dejstvo je, da imajo moški raje žensko, ki je še nedotaknjena in čista. Kar vprašajte svojega moškega. Nihče si noče predstavljati svojega dekleta, kako seksa z nekom drugim, vzdihuje njegovo ime in se ob njem poti. Čeprav so device v postelji še neizkušene, so moški ob njih lahko bolj vzburjeni. Vašo vzdržnost bodo spoštovali, hkrati pa ne bodo imeli nobenih pripomb o vaših preteklih razmerjih.

Čiste ste kot angel

No, ne ravno kot angel, a ste zelo blizu. Device naj bi namreč imele bolje razvite moralne vrednote, hkrati pa se znajo bolje držati svojih načel. Imajo dobro razvito samopodobo in znajo spoštovati prepričanja drugih ljudi. Razmerja in zakon jemljejo zelo resno in se za uspeh zelo trudijo.

Ste pripravljeni ohraniti svojo nedolžnost in jo ponuditi nekomu, ki je bo resnično vreden?

Komentarjev 1
  • kai 21:48 30.januar 2012.

    Verjetno je posebej pri ženskah boljše počakati tudi zaradi možnih težav s hormonom oksitocinom (ki še vedno niso dovolj raziskane).