Magazin
258 ogledov

Zakaj so mačke najboljši ljubljenčki

maček Shutterstock
Danes je svetovni dan mačk, zato se spodobi, da malim kosmatinkam namenimo nekaj vrstic. Malo za šalo, malo zares smo naredili seznam, zakaj so mačke najboljši ljubljenčki.

Prijazne so do gostov

Mačke imajo odlične manire in za razliko od psa ne nadlegujejo naših gostov z lajanjem in skakanjem. Poiščejo si miren kotiček in prihod tujcev opazujejo od daleč. Če je mačka pri volji, bo sama pristopila do gosta, a še pri tem bo pustila njegovo hrano pri miru.

Ne smrdijo, nekatere celo dišijo!

Nekaterim psom še najboljši šamponi ne pomagajo odstraniti nadležnega vonja, mačke pa so že po naravi zelo čiste. Ne oddajajo nobenega vonja, kvečjemu bodo dišale, če se bodo dovolj dolgo valjale po sveže opranih oblačilih. Obsedene so s čistočo in bodo tudi same pomagale pri čiščenju. Nekaj uric pod posteljo ali v tesnih kotičkih pohištva in prah bo čudežno izginil!

Smisel za humor imajo v genih

Mačke so na internetu prave zvezde, nastopajo v videih in so glavne na fotografijah. Igrivi mladički, smešne poze zavaljenih mačkonov in presenečeni pogledi v ogledalih nasmejijo prav vsakega. Lahko bi jih opazovali od jutra do večera in nam ne bi bilo dolgčas, saj so naravni komiki.

Tudi če so glasne, so tihe

Mijavkanje ni nikoli preglasno, če odštejemo obdobje parjenja. Prav vsi mačji zvoki so prijetni, še najbolj pa predenje. Odlično znajo komentirati tudi svoje navdušeno igranje z miško, pri čemer spuščajo nenavadne zvoke ugodja.

So naravni preganjalci žuželk

Že en mačji pogled osi, muhi in čebeli pove vse: Ne gnjavi me. Mački so pravi mojstri izganjanja žuželk, zato je kakršnokoli razpršilo odveč.

S svojimi igračkami ravnajo skrajno lepo

Mačje igrače so za objemanje, nežno pritiskanje s kremplji in spanje. Vedno so lično pospravljene pod posteljo, v kotu ali pri posodi s hrano. Poleg tega so velike privrženke zalog, saj bodo koščke papirja in žogice pridno pospravljale v isti kot.

Ne potrebujejo sprehajanja

Mačka ne potrebuje drugega kot mirno sedenje ob oknu, kjer globoko premišljuje o tem, kje bo spala kasneje. Nato se počasi prestavi v predal v spalnici, kjer premleva o tem, kaj bo jedla za večerjo. Sprehod? Kaj je to?

Svojim lastnikom prinašajo darila

Lovci po srcu. Mački so mini različice tigrov, levov in gepardov po vsem svetu. A svojega lova ne zadržijo zase, temveč ga nesebično delijo s svojimi lastniki. Mrtva miška, ptiček ali kuščar je največje darilo, ki vam ga mačka lahko da. S tem pokaže, kako vas ima rada in vam je predana. Zato cenite vsak plen, ki vam ga prinese.

Mački in laserji: najboljša zabava

Pred laserjem so se morale mačke zabavati z žarkom baterijske svetilke. Dolgčas! Svoji mački pokažite laser in televizija bo pozabljena!

Mačke predejo!

Noben živalski zvok na svetu se ne more kosati s predenjem. Pomirjajoč zvok daje vedeti, da je vaša mačka najbolj zadovoljno bitje na svetu. Po slabem dnevu si v naročje vzemite svojo kepico, ki bo s tihim zvokom minimotorčka pregnala vse vaše težave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.