Magazin
152 ogledov

Zakaj so ženske lahko pasje

Mean Girls IMDb
Končno je znano, zakaj so nekatere ženske ves čas sitne, agresivne in zatežene. Vzrok tiči v genih, kar je potrdila tudi znanstvena raziskava.

Vsi smo že kdaj imeli opravka s klasično pasjo žensko. To so tiste pripadnice nežnejšega spola, ki odprejo usta, še preden dobro razmislijo o svojih besedah. In mnenje imajo o vsem. Udrihajo čez moške, ženske, svojega šefa, prodajalko v trgovini, mimoidočo, ki si je drznila obuti enake čevlje ... seznam je vsak dan drugačen. Žal pa to vedenje ne izvira iz pomanjkanja seksa, slabe vzgoje ali pač slabega dneva. Za vse to so lahko krivi geni.

Znanstveniki so prišli do spoznanja, da so nekatere ženske "gensko programirane", da so ves čas jezne in agresivne. Za to naj bi bil kriv gen, ki sprejema serotonin, snov, ki ima v človeškem organizmu vlogo tkivnega hormona in živčnega prenašalca. Dobra novica je, da tega gena nima vsaka ženska, a tista, ki ga ima, ga lahko prenese na svoje hčerke.

Lahko jo odvadite pasjosti

A tudi genom lahko kljubujete. Če je vaša partnerica tipična pasja ženska, jo lahko z malo truda in potrpežljivosti takšnega vedenja odvadite. Začnite s tem, da jo razveselite z majhnimi stvarmi. Že čisto majhna pozornost ji bo dala vedeti, da ste se potrudili, in njeno razpoloženje bo takoj drugačno. Ne pozabite, srečna žena prinaša srečno življenje.

Pustite ji, da zmaga v prepiru. S tem mislimo na majhne prepire, ki nimajo smisla, kot recimo nakup 105. para čevljev. Zavedajte se, da njene ljubezni do čevljev nikoli ne boste mogli spremeniti, zato raje na rinite z glavo skozi zid. Pustite ji veselje. Najlažja pot do mirnega skupnega življenja pa je, če preprosto sprejmete, da je vsaka ženska kdaj pasja. To je v ženskem DNK zapisano že od pamtiveka.

Če pa se njena vzkipljivost vztrajno ponavlja in je resnično povsem neutemeljena, se dobro pogovorita. Predlagajte ji obisk zdravnika, saj takšno vedenje navadno povzroča tudi povišan krvni tlak, ki je lahko povezan z boleznijo srca in ožilja.

Komentarjev 1
  • puys 13:47 28.september 2011.

    Ali pa ji podari vzgojno klofuto, da se strezni. :>