Magazin
53 ogledov

Učite se pogovarjati

ženska, nasmeh, Shutterstock
Brazilija, Rusija, Indija in Kitajska, vse pomembnejše igralke na svetovnem trgu, narekujejo jezike prihodnosti.

Predvsem v poslovnem komuniciranju je poleg nujnega znanja angleščine vse bolj v ospredju učenje jezikov držav, ki so vse pomembnejše igralke na svetovnem trgu, razlaga Mojca Hergouth Koletič iz jezikovnega centra Mint. “K nam se vpisuje vsako leto več odraslih, ki jih zanima poslovanje z Rusijo ali sodelovanje na kulturnih in znanstvenih področjih,” pa pravi Olga Kupljenik iz podjetja Ruski ekspres, specializiranega za ruščino.

Za sklepanje poslov

Je pa odločitev za učenje jezika odvisna predvsem od tega, za kaj vam ta pride prav – tako je “nemščina za Slovence še vedno zelo pomembna, saj je Nemčija naš največji zunanjetrgovinski partner, za francoščino pa se pogosto odločajo ljudje, ki želijo delati v institucijah Evropske unije”, pojasnjuje Hergouth Koletičeva. Za tiste, ki poslujejo s Francozi in Italijani, se je priporočljivo učiti njihovega jezika tudi zato, ker raje govorijo svoj jezik kot angleško, dodaja Mirjam Dominko iz jezikovne šole Candor - Dominko.

Važno se je (spo)razumeti

Ni pomembno razumeti vsake besede, ampak bistvo,” pravijo pri Linguli, kjer se novih besed učijo v stavkih. Praktično usmerjeni komunikacijski pristop poudarjajo tudi pri Verbi in Mintu.

Tudi če “niste talent”

Letos uvajamo novost v Sloveniji, metodo tomatis, namenjeno vsem, ki se želijo učiti hitreje, tistim, ki menijo, da niso nadarjeni za tuje jezike, kandidatom, ki bi radi izboljšali posluh in s tem govorno komuniciranje, ter vsem, ki so se že nekajkrat lotili učenja tujega jezika, pa so vsakokrat obupali, ker niso opazili napredka,” o novih metodah učenja pove Dominkova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.