Magazin
25 ogledov

4 ljubezenska tveganja

srce, ljubezen Shutterstock
Zaljubimo se, ljubimo in vmes delamo neumnosti. Prijatelji vas zaradi napak v ljubezni kritizirajo, a psihologi pravijo, da je čisto v redu ali celo nujno delati napake. S katerimi napakami se v ljubezni izplača tvegati?

Psihologinja Maryanne Fisher pojasnjuje, da so "napake v ljubezenskem razmerju eden najboljših načinov, da izvemo, kaj imamo radi in česa ne, ter da to izvemo tudi o drugih". Poleg tega so ravno napake priložnost, da se razmerje razvija naprej, dodaja. Uspešno ljubezensko razmerje naj bi bilo zato sestavljeno tudi iz napak. Sledijo štiri, ki naj bi jih bilo vredno narediti.

Razmerje s "slabim fantom". Psihologi menijo, da je nekaj neustavljvo privlačnega na moških, ki so zelo samozavestni in hkrati zelo nepredvidljivi. In običajno nočejo dolgih razmerij. Zveza z nekom, ki se noče ustaliti, je priložnost, da doživite nekaj, česar sicer ne bi nikoli. "Če ženska želi zvezo s 'slabim fantom', se mora zavedati, v kaj se spušča," pravi profesorica psihologije z Univerze v New Yorku. "Mnoge ženske hodijo s 'slabimi fanti' in upajo, da jih bodo spremenile. A dejstvo je, da jih ne bodo. Vseeno pa je za ženske dobro, da so s 'slabim fantom', saj zato začnejo ceniti dobre. Po nekaj poskusih s 'slabimi' bodo pripravljene na stabilno zvezo in bodo z njo zadovoljne."

Prezgodnji "ljubim te". Izrekli ste, čeprav ste vedeli, da je prezgodaj? Klasična napaka? Jerry Seinfeld bi rekel, da če "ljubim te" ne dobite nazaj, lahko postane zelo neprijetno. A strokovnjaki mislijo, da v življenju ni dobro biti preveč previden. Če želite dejavno ljubezensko razmerje, ne načrtujte preveč in ne sledite pravilom, kot da gre za vojaško operacijo. Reči tisto, kar čutite, je prava pot. Bolje pozno kot nikoli in bolje prezgodaj kot prepozno!

Pripravljeni ste mu dati še eno priložnost. Vam se ne zdi težko, se pa vse skupaj zaplete zaradi vaših prijateljev, ki ga čisto zares ne marajo. Kljub temu tvegajte, saj je ravno ta "napaka" morda najboljše, kar se vam lahko zgodi. Morda je on vseeno pravi in še vedno edini.

Zveza na daljavo? Seveda! Selitev zaradi službe na vidiku. Vsi vam govorijo, da ne bo šlo. Dvomi razjedajo tudi vas. "Najpametnejši in najbolj izkušeni" pravijo, da je zveza na daljavo težka. In draga. A v resnici ni tako hudo. Vsako srečanje je lahko mini medeni teden, ko pa je vmes veliko kilometrov, poiščite druge stvari, ki vas osrečujejo. Vsega hudega je enkrat konec, tudi razdalje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.