Magazin
30 ogledov

Ločeno življenje postaja trend

par Shutterstock
Izsledki raziskave, ki so jo izvedli sociologi v Kanadi, kažejo, da ločeno življenje postaja sodobni trend.

Podatek, da se vse manj parov, ki so v zvezi dalj časa, odloči za skupno življenje, po besedah vodje raziskave Laure Funk ne preseneča. Spremembe v družbi vplivajo tudi na spremembe v partnerskih odnosih. Tako ni nič nenavadnega, če se pari po dolgotrajnejši zvezi ne odločijo za skupno življenje. Nekateri naj bi bili v zvezi tudi po pet let in več in še vedno ne razmišljajo o skupnem življenju, so pokazali izsledki.

Pomembna je individualnost

Sodobni pari se zavedajo pomembnosti individualnosti, ki jo želijo čim dlje obdržati, želijo svoj mir in čim manj podrejanja drugemu, pravijo strokovnjaki. Sociologi v trendu ne vidijo nič slabega, saj pravijo, da je pozitivna stran trenda zagotovo ta, da se imajo pari priložnost popolnoma spoznati – preden skočijo v skupno življenje. Povod za odločitev za skupno življenje pa naj bi bila glede na raziskavo želja po otrocih. Ko se par odloči, da je nastopil čas za povečanje družine, takrat je tudi čas za skupno gospodinjstvo. Sociologi pravijo, da se bo pozitivna stran omenjenega trenda pokazala šele v prihodnosti, saj bo zagotovo s seboj prinesel tudi manj razpadov zvez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.