Magazin
63 ogledov

Tudi vzdihovanje je zaigrano

telo, seks Shutterstock
Zdi se, da je za ženske v postelji vse tako preprosto. Igranje orgazma je nezapleteno in pogostejše, kot želijo verjeti moški. A hlinjen orgazem ni vse, kar si ženske drznejo. Tudi strastni vzdihi, kriki in ostali glasovi so v večini primerov le del ženske predstave.

Raziskava, ki so jo naredili Britanci, namiguje, da se glasovi, ki jih ženske spuščajo med seksom, časovno ne ujemajo z njenim orgazmom, ampak se najpogosteje dogajajo med partnerjevim orgazmom ali pred njenim. V študijo University of Central Lancashire – njen cilj je bil ugotoviti, ali ženske glasove med seksom sproži orgazem ali se "pojavljajo neodvisno" – je bilo vključenih 71 žensk, njihova povprečna starost je bila 22 let. Vsaka je izpolnila vprašalnik o seksualnem obnašanju: odgovarjale so tudi na vprašanja, povezana z doseganjem orgazma in točko, na kateri se najverjetneje izražajo z glasovi. Večina je povedala, da orgazem doživljajo med predigro, a da svoje uživanje v seksu ("uživanje"?) najverjetneje izrazijo med partnerjevim orgazmom.

Zakaj?

Še eno razočaranje za moške in še ena priložnost, da seksologi pokritizirajo ženske? Strokovnjaki menijo, da do časovnega odstopanja prihaja, ker "ženske manipulirajo z moškim obnašanjem" in ga s tem obračajo sebi v prid. Partnerju naj bi namreč tako hotele povedati, da z njim "resnično uživajo". Druga razlaga za časovno neujemanje najbolj strastnih vzdihov in ženskega orgazma (tega ženske večinoma ne pospremijo tako glasno) pa je, da ženske sprejmejo "idealiziran seksualni scenarij". Glasovi žensk v postelji niso namenjeni izražanju njihovega užitka, ampak naj bi pripomogli, da moški (hitreje) pride do orgazma. Ženske verjamejo, da so vzdihi in kriki tisto, kar moški hočejo, razmišljajo raziskovalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.