Magazin
156 ogledov

Vroče teme ženskih pogovorov

ženska, skrivnost Shutterstock
Ženske pač govorijo. A ne le o partnerju, seksu in tem, kar so prebrale v zadnji številki najljubše rumene revije. Vas zanimajo najbolj vroče teme pogovorov? Morda boste presenečeni.

Tipična ženska govori okoli pet ur na dan, je pokazala najnovejša britanska raziskava. Ne glede na to, ali se pogovarja s sodelavko, prijateljico, mamo ali sosedo, je seznam vročih tem vedno enak, na njem pa v veliki večini pogosto prevladujejo manj pomembne težave drugih. Seveda ženske govorijo tudi o sebi, hrani, nakupih, otrocih in nadaljevankah.

Hrana, diete in recepti

Kilogrami so pomembni, pravijo sodelujoče. Velika večina jih je priznala, da o postavi, konfekcijski številki, velikosti prsi in bolj zdravi prehrani govorijo okoli 25 minut na dan. Tretjina jih del dneva preživi ob premlevanju tega, kaj so, bi in bodo jedle, kar četrtina vseh sodelujočih pa si vsak dan izmenja tudi recepte.

Zaupno?

Prijateljica, sodelavka ali le znanka? Skoraj vseeno. Čeprav jih večina najraje govori s svojo prijateljico, pa so dobre sogovornice lahko tudi sosede, s katerimi ženske čebljajo približno pol ure na teden. In skrivnosti? Te ostanejo skrite le s težavo. Kar 36 odstotkov sodelujočih priznava, da strogo zaupne pogovore redno zaupajo še svojemu partnerju. Pa četudi so najboljši prijateljici prisegle, da bo skrivnost pri njih varna.

"Zanimivo se mi zdi, da se teme ženskih pogovorov tako razlikujejo od tistih, o katerih govorijo skupaj s partnerjem. Nikoli ne bi uganil, da je hrana tako priljubljena tema, všeč pa mi je predvsem to, da se je ogovarjanje partnerja uvrstilo na sam rep lestvice," rezultate raziskave analizira Steve Barton, zadolžen za odnose z javnostmi pri podjetju, ki je raziskavo naročilo.

Komentarjev 1