Magazin
21 ogledov

Zimski sprehod naj se začne z igro

pes Shutterstock
Obramba pred mrazom. Psi, ki niso vajeni nizkih temperatur in so večinoma v stanovanju, naj zimski sprehod začnejo z igro, da se čim hitreje ogrejejo. Naj bo to prinašanje igrače, lovljenje žoge ali igranje z drugimi psi.

Ob nizkih temperaturah domače živali, ki ostanejo na prostem, potrebujejo posebno nego. “Poskrbite, da imajo toplo zavetje in njihovo uto obložite s kakšno dodatno blazino,” svetuje veterinarka Mateja Plevnik. “Vedno morajo imeti na voljo dovolj vode, paziti pa morate, da jim ne zmrzne,” 
dodaja.

Nekateri psi, ki so navajeni na hladne temperature, v zimi in snegu zelo uživajo, tisti, ki se zadržujejo večinoma v hiši ter majhni in kratkodlaki psi pa so bolj izpostavljeni mrazu. Zaščitite jih lahko s plaščki ali ob sprehodu poskrbite, da se z igro takoj ogrejejo. “Pred soljo na cestah je treba pasje tačke zaščititi s posebnim mazivom,” poudarja 
Plevnikova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.