Magazin
118 ogledov

Zmaj Tolovaj razveseljeval otroke

1/2
Žurnal24 main
Zaradi sončnega vremena se je v nedeljo, 12.10., veliko družin odpravilo na Ljubljanski grad. Medtem, ko so starši uživali ob sprehodu, so otroci navdušeno pričakovali zmaja Tolovaja.

Otroci so si lahko izdelali svoje zmaje, ki so jih nato spuščali na grajskem dvorišču. Dobili so pisane balone in jih barvali, poslušali so pravljice o zmaju in prijateljih, se posladkali s piškoti ter popili napitek z zeleno slino našega zmaja Tolovaja. Otroci so bili najbolj presenečeni nad predstavo, ki se je odvijala vsako polno uro na stolpu ljubljanskega grada in sicer slavnostno bruhanje ognja in jih dokončno očarala.

Zmaj Tolovaj, ki že zadnjih nekaj tisočletji zimo najraje prespi v skrivnostnih votlinah grajskega griča, se je odločil organizirati prvo tradicionalno srečanje letečih zmajev na ljubljanskem gradu. Po svojih najboljših močeh se je potrudil (se iz poletnih počitnic vrnil celih deset dni prej kot ponavadi) in poleg turnirja v bruhanju ognja, kreativnih delavnic izdelovanja in spuščanja zmajev ter kratkočasnih pravljic o izbranih zmajevskih temah pripravil tudi program žive glasbe, zelenih piškotov in pri zmajih zelo priljubljene zelene cedevite. Tolovaj je povabil še svoja stara prijatelja zmaja Čing Čaja iz Kitajske in indijsko zmajevko Kari.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.